Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sexsymbol Koleník (34): O môj jazyk sa stará špecialistka!
Zdielať na
Showbiznis

Sexsymbol Koleník (34): O môj jazyk sa stará špecialistka!

Fešák z Paneláku Janko Koleník hviezdi aj v Čechách. Asi to bude aj tým, že tak skvelo zvládol češtinu. A ako si s tým ř Janko poradil? Mal profesionálnu výpomoc!

Herec Janko Koleník je pre pracovné príležitosti už niekoľko mesiacov jednou nohou v Českej republike a tou druhou doma na Slovenku. Keďže stvárňuje jednu z hlavných postáv českého seriálu, musel zvládnuť všetky úskalia bratského jazyka. "Ja to beriem ako imitáciu," prezradil obľúbený slovenský herec.

Možno preto mu to s ťažkými slovkami a prízvukom ide ako po masle. Tak ale samozrejme že mal aj výpomoc. "Pomáhala mi jedna veľmi milá pani s ktorou sme približne dva mesiace pracovali a oni ma dala návod, ako sa popasovať s češtinou. Ale najlepšie pre mňa bolo trištvrte roka byť medzi Čechmi a počúvať," prezrádza Janko.

Keďže sa herec pohyboval v českom kolektíve stihlo sa toho na neho dosť nalepiť. Hoci je pravda, že si jazyk brúsil aj na jazykolamoch. Nie však na tých povestných, ktoré poznáme aj my. "Pani mi dávala hlavolamy, ktoré Česi moc nepoznajú. Hlavne aby som sa naučil dodržiavať dĺžne, aby som vedel dobre intonovať. To je pre Čechov dôležitejšie ako zvládnutie ř a zvládnutie českých a pre nás neobvyklých vecí," dodal s úsmevom herec známy zo seriálu Panelák.

Jeho snaha priniesla aj ovocie. Pre Slováka je zrejme najväčšou pochvalou, keď mu poklonu zloží rodený Čech. "Myslel si, že som predabovaný českým hercom, to bola pre mňa asi najväčšia pochvala. Keď človek hovorí po česky, vyššie sa mu posadí hlas. Čeština je taká usmievavá," vysvetlil Janko Koleník.

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj:topstar.sk

Zdielať na

Najčítanejšie