Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pochovali L'Wren Scott (†49), partnerku Micka Jaggera (70)
Zdielať na
Showbiznis

Pochovali L'Wren Scott (†49), partnerku Micka Jaggera (70)

Na obrad, ktorý sa konal 25. marca, prišli návrhárkin priateľ Mick Jagger s rodinou i množstvo blízkych priateľov a celebrít.

Americkú módnu návrhárku a priateľku speváka kapely The Rolling Stones Micka Jaggera L'Wren Scott pochovali 25. marca v Los Angeles medzi ďalšími zosnulými celebritami ako Cecil B DeMille alebo Johnny Ramone.

Na súkromnom obrade, ktorý sa konal v hollywoodskom dome smútku, sa okrem jej dlhoročného priateľa zúčastnili aj členovia jeho rodiny, návrhárkina rodina i viaceré celebrity. Poslednú rozlúčku so zosnulou viedol reverend Ed Bacon z Pasadeny v Kalifornii. Niekoľko slov predniesli aj Jagger, návrhárkin brat Randall Bambrough a viacero blízkych priateľov.

Do smútočného obradu sa zapojila aj Jaggerova rodina. Jeho dcéra Karis prečítala báseň, dcéra Jade zase Žalm 139. Na rozlúčke sa zúčastnili aj jeho ďalšie dcéry Elizabeth a Georgia a synovia James a Gabriel. Jaggerove vnúčatá Mazie a Zak prečítali Žalm 23 a návrhárkina neter Hannah Bambrough predniesla Shakespearov Sonet č. 18. Báseň prečítala aj americká herečka Ellen Barkin. Americký hudobník Bernard Fowler, ktorý spolupracoval s The Rolling Stones, sa predstavil so skladbou Will the Circle Be Unbroken. Na gitare ho sprevádzal Dave Stewart z kapely Eurythmics.

Hoci Jagger a Scott žili spolu v Londýne, Paríži či New Yorku, Los Angeles je miestom, kde sa návrhárka preslávila. Tam sa tiež spoznala s Jaggerom.

L'Wren Scott spáchala samovraždu v pondelok 17. marca. Kancelária newyorského súdneho lekára následne potvrdila, že 49-ročná žena sa obesila. Podľa doterajších informácií našla módnu návrhárku v jej byte na Manhattane so šatkou okolo krku pripevnenou o kľučku dverí asistentka, ktorú Scott k sebe pozvala esemeskou bez uvedenia dôvodu. Polícia na mieste nenašla list na rozlúčku. Medzi jej klientky patrili napríklad Madonna, Naomi Campbell, Nicole Kidman či Penélope Cruz.

V súvislosti s jej úmrtím sa objavili aj špekulácie o rozchode L'Wren Scott s Jaggerom, no tie vzápätí vyvrátila hudobníkova hovorkyňa. Spevák sa k smutnej správe vyjadril prostredníctvom sociálnej siete Facebook. "Stále sa snažím prísť na to, ako mohla moja milá a zároveň najlepšia priateľka ukončiť život takýmto tragickým spôsobom. Strávili sme spolu veľa úžasných rokov a spríjemňovali sme si navzájom životy. Bola naozaj veľkou osobnosťou a jej talent ľudia veľmi obdivovali, takisto ako aj ja. Som vďačný, že jej vzdávajú česť a tiež aj za správy podpory, ktoré dostávam. Nikdy na ňu nezabudnem," uviedol 70-ročný Jagger, ktorému súcit prejavili aj spoluhráči z The Rolling Stones.

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj: topstar.sk/SITA

Zdielať na

Najčítanejšie