Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Priznanie Názlerovej (45) z Ochrancov: Babička vo väzení!
Zdielať na
Showbiznis

Priznanie Názlerovej (45) z Ochrancov: Babička vo väzení!

Stretnutie so spriaznenou osobou mení osud.To je prípad Renáty Názlerovej. Do jej života zasiahli babka a otec. Vďaka nim sa venuje mediátorstvu. Renáta dodnes smúti za babičkou, ktorú zbožňovala. V minulom režime ju zatvorili do väzenia. Potom už nemala možnosť sa s ňou porozprávať. Renáta sa preto rozhodla, že si ju úlohou v seriáli Ochrancovia symbolicky uctí.

Renáta Rumanová je šéfka mediačného centra v novom projekte televízie Joj Ochrancovia. Za menom postavy, ktorú stvárňuje Renáta Názlerová, však nestoja dramaturgovia tohoto projektu, ale samotná  Renáta. "Moja babička sa volala Terézia Rumanová, takže jej priezvisko som si zobrala," priznáva obľúbená herečka.

Renáta tak urobila preto, že jej babička bola neobyčajnou ženou a v živote súdnej obhajkyne, a najnovšie aj mediátorky, má výnimočné miesto. Renáta ju totiž od malička zbožňovala. Aj preto si ju chcela aspoň takto symbolicky uctiť.

"Babička bola obdivuhodná žena ktorá bola v 50. rokoch vo väzení a mňa len mrzí, že sme sa o tom nestihli porozprávať. Ona zomrela keď som bola ešte dieťa, lebo určite to pre ňu boli veľmi ťažké dva rok," spomína Renáta.

Žiadna politika, ale tvrdosť doby v ktorej žili, odtrhla matku od detí, babičku od vnúčat a posadila ju do väzenia. "Bola to doba, ktorá išla veľmi tvrdo po komkoľvek, kto sa akýmkoľvek spôsobom vymykal z tvrdo nastavených noriem. A moja babička taká naozaj bola," dodáva herečka.

Aj vďaka nej je z Renáty bojovníčka, ktorej poslaním je v prvom rade pomáhať. Kto by to bol povedal, že tento osud jej v podstate predpovedal otec. "On ma síce nesplodil ale vychoval. Už keď som mala 10 rokov tak mi rozprával. že moja najsilnejšia zbraň je komunikácia a určite na nej budem raz v živote stavať. A to už pekných pár rokov nie je medzi nami a nevie akú veľkú pravdu mal."

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj: topstar.sk

Zdielať na

Najčítanejšie