Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nora Mojsejová má na krku ďalšie obvinenie, škoda 4 milióny eur!
Zdielať na
Showbiznis

Nora Mojsejová má na krku ďalšie obvinenie, škoda 4 milióny eur!

Zdroj: SITA

Nora Mojsejová má na krku ďalšie obvinenie. Fiktívne faktúry mala podľa prokuratúry vystaviť košickému exekútorovi a jeho dcére. Spolu s vyše dvadsiatkou ďalších osôb mali spôsobiť škody za 4 milióny eur.

Známa podnikateľka je vo väzbe už od septembra a na slobodu sa tak skoro zrejme ani nedostane. Do zoznamu obvinení vznesených voči nej teraz pribudlo ďalšie. Od septembra 2013 je Mojsejová stíhaná za zločin neodvedenia dane a poistného. Ako členka organizovanej skupiny si totiž mala uplatňovať prostredníctvom rôznych spoločností nadmerné odpočty DPH. Od decembra minulého roka obvinenie rozšírili o ďalšie osoby. Spolu s Norou Mojsejovou je stíhaných už 23 osôb. Nové obvinenie vzniesli okrem podnikateľky aj košickému exekútorovi.

"Obvinenie bolo vznesené Eleonóre M a exekútorovi Karolovi M," upresnil hovorca Krajskej prokuratúry Košice Milan Filičko. Ten je podľa našich informácií momentálne aj viceprezidentom exekútorskej komory. "Obvinenie spočíva v tom, že Eleonóra M. vo svojej firme nechala vystaviť faktúry a doklady o ich zaplatení a tieto doklady si exekútor Karol M. uplatnil pri nadmernom odpočte DPH," dodal Filičko.

Takto mali spôsobiť škodu vyše 17-tisíc eur. V prípade má byť zapletená aj exekútorova dcéra. Podľa hovorcu krajskej prokuratúry si Karol M. si na základe týchto dokladov uplatnil pre svoj úrad a pre úrad svojej dcéry tiež exekútorky neoprávnený odpočet DPH.

"Celé obvinenie považujeme za účelové, vykonštruované, proti uzneseniu o trestnom stíhaní sme podali sťažnosť, ktorú písomne odôvodníme ako náhle budeme mať k dispozícii spisový materiál, pretože ho ešte nemáme k dispozícii," povedal k prípadu právny zástupca Karola M. Ivan Vanko. Prokuratúra tiež požiadala o predĺženie väzby Mojsejovej. O žiadosti bude v najbližších dňoch rozhodovať súd.

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj: topstar.sk/ Janette Rákošová

Zdielať na

Najčítanejšie