Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hviezdne Oscary sa blížia, pozrite sa do zákulisia príprav!
Zdielať na
Showbiznis

Hviezdne Oscary sa blížia, pozrite sa do zákulisia príprav!

Hollywood sa stáva najstráženejším miestom na svete. V meste filmového priemyslu sa budú už čoskoro odovzdávať najprestížnejšie ocenenia americkej filmovej akadémie - známe ako Oscary a preto nemôžu nič nechať na náhodu. V centre diania je aj štáb televízie JOJ! A vy môžete nakuknúť do zákulisia príprav.

V týchto chvíľach je už široké okolie Dolby Theatre v Hollywoode uzavreté. Do centra priprav sa dostanú len osoby s povolením. Samotné odovzdávanie sa koná v nedeľu 2.marca, ale tu v Hollywoode je rušno už teraz. Divadlo je plne televíznych štábov z celého sveta. Udalosť prilákala do mesta aj množstvo zvedavých turistov, ktorí túžia zazrieť celebrity na živo. 86. ročník odovzdávania cien americkej akadémie odmoderuje 56-ročná komička Ellen DeGeneres.

Tento rok môže byt prelomový v kariére 40- ročného herca Leonarda Di Capria, ktorý ešte nie je držiteľom Oscara a je nominovaný v hlavnej mužskej kategórii za snímku Vlk z Wallstreet. Ak sa minuloročnej víťazke 23-ročnej Jennifer Lawrence podarí získať sošku opäť, zapíše sa  do dejín ako najmladšia herečka, ktorej sa to podarilo. To, komu filmová akadémia udelí Oscara sa dozvieme už tuto nedeľu.

Každoročnou predzvesťou odovzdávania Oskarov je včelí úľ robotníkov, ktorý zaplaví okolie divadla Dolby, kde sa bude písať filmová história. Tohto ročnú armádu tvorí asi 1500 mužov. Na starosť majú, aby bolo všetko tip top. Okrem bezchybne položeného červeného koberca, zodpovedajú aj za postavenie stanov, či nekrytých tribún.

Animátori však na veľký večer čakať nemusia. Svoj odovzdávací žúr absolvovali v tradičnom predstihu a komornejšom duchu. "Deje sa to v tichosti a takto nám to vyhovuje. Nie sme banda žoviálnych extrovertov. Reflektory nás desia," prezradila režisérka animovaných filmov Lauren Macmullan.Skromnejšie sú nielen priestory a prevedenie, ale aj množstvo nominovaných. Vystačia si s desiatimi.

Na Oskaroch chce každý zažiariť a to bez šperkov nejde. Dielne vychytených mien, preto zaberajú na plné obrátky, aby uspokojili nároky aj tých najrozmaznanejších hviezd. Moment, keď svetu padne sánka. To je cieľom celebrít na červenom koberci aj majiteľov šikovných ručičiek, ktorí umelecké skvosty tvoria.

K veteránom biznisu patrí aj Neil Lane. Aj preto si u neho už roky podáva kľučku hollywoodska smotánka. Tí, ktorí túžai po klasike, sú na správnej adrese. "Je to vzrušujúce, ale náročné obdobie. Všetko treba poistiť, previezť, herečky sú neisté, nevedia, čo na seba," neskrýva nadšenie klenotník Neil Lane.

Novým trendom je šperky nekupovať, ale si ich požičiavať. "Ľudia mi často hovoria: veď sú takí bohatí, prečo si ich rovno nekúpia? Nechápu, že chcú len zažiariť na červenom koberci...nepotrebujú šperky vlastniť," dodáva legendárny klenotník.

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj: topstar.sk

Zdielať na

Najčítanejšie