Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Herec Richard Stanke (47): Študent žurnalistiky?!
Zdielať na
Showbiznis

Herec Richard Stanke (47): Študent žurnalistiky?!

Stať sa hercom, to bol Richardov sen... Sen, ktorý sa mu takmer nesplnil. Na prijímačkách na VŠMU mu totiž prvýkrát dali košom!

"Vedel som, že každý rok otvára ročník nejaký iný pedagóg, a tak som dúfal, že ten ma vezme," hovorí Richard Stanke, ktorý je dnes členom Slovenského Národného Divadla. Napriek tomu mu vyhlásenie výsledkov, v ktorých nefigurovalo jeho meno, vohnalo do očí nejednu slzu. "Vtedy mi to pripadalo, že sa mi zrútil svet," spomína. Nečinne sedieť doma však nechcel, a tak si podal prihlášku na štúdium žurnalistiky.

"Tam ma vzali a pobudol som tam rok. Dnes som rád, že som tam bol, pretože som tam stretol veľa zaujímavých a skvelých ľudí," teší sa herec, ktorý naozaj o rok neskôr po prvých prijímačkách na VŠMU, na tých druhých, uspel.

"Bolo to pre mňa aj lepšie, pretože v tom ďalšom roku som sa dostal k takým pedagógom, ktorí mi dali strašne veľa a ja som im za to nesmierne vďačný. Znamenali pre mňa veľmi veľa," zdôrazňuje, mysliac pritom menovite na Miloša Pietora, Ivana Letku či Juraja Slezáčka.

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj: topstar.sk

Zdielať na

Najčítanejšie