Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Woody Allen (78) poprel, že zneužíva dcéru
Zdielať na
Showbiznis

Woody Allen (78) poprel, že zneužíva dcéru

Zdroj: isifa

Americký filmár Woody Allen poprel zneužívanie svojej adoptívnej dcéry Dylan Farrow. Urobil tak v odpovedi na list, ktorý Dylan zverejnila na webstránke denníka The New York Times. V liste Dylan opätovne obvinila Allena z toho, že ju ako sedemročnú zneužíval. Na žiadosť filmára denník publikoval aj jeho reakciu. V nej tvrdí, že Dylan sa stala prostriedkom pomsty vlastnej matky, Mie Farrow, ktorá sa o to údajne snaží od chvíle, čo sa filmár zamiloval do jej ďalšej adoptívnej dcéry Soon-Yi Previn. S ňou sa oženil v roku 1997.

"Nepochybujem o tom, že Dylan uverila, že ju zneužívali. Ak silná matka učí sedemročné dieťa, aby nenávidelo svojho otca, lebo je netvor, ktorý ju zneužil, po toľkých rokoch sa tento obraz zakorení," uviedol v liste Allen.

Rovnako spomenul, že Dylan podstúpila vyšetrenie psychológa, ktorý dospel k záveru, že k zneužívaniu nedošlo. Pripomenul aj fakt, že sám prešiel detektorom lži, kým Mia Farrow to odmietla. "Milujem Dylan a verím, že jedného dňa pochopí, ako ju oklamala a využila matka, ktorá sa viac zaujímala o svoj hnev ako o dobro dcéry," napísal Allen v liste, ktorý ukončil slovami, že sa o veci nebude viac vyjadrovať. "Ublížilo to veľa ľuďom," dodal na záver.

Dylan Farrow o zneužívaní zo strany adoptívneho otca povedala najprv herečke Mii Farrow, ktorá bola Allenovou partnerkou v rokoch 1980 až 1992, pričom okrem Dylan spolu vychovávali aj vlastného syna Ronana a adoptívneho syna Mosesa. Prípad neskôr vyšetrovala aj polícia, no Allena, ktorý svoju vinu od začiatku popiera, nikdy nezatkli ani neobvinili. Dylan o zneužívaní rozprávala aj vlani na jeseň v rozhovore pre magazín Vanity Fair. Minulý mesiac naň upozornili aj spomínaná Mia Farrow a jej syn Ronan po tom, čo Allenovi udelili Cenu Cecila B. DeMilla za celoživotný prínos zábavnému priemyslu. Režisér považuje obvinenie za potupné.

Nominácie na Oscara sú známe! Ktorý film vyhrá tento rok? Nominovaný je aj Woody Allen za snímku Jasmínine slzy v kategórii Pôvodný scenár. Tu je prehľad nominovaných v 12 kategóriách 86. ročníka cien americkej Akadémie filmových umení a vied.

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj: SITA, topstar.sk

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie