Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bol to ťažký feťák! U Hoffmana (†46) našli 65 balení heroínu
Zdielať na
Showbiznis

Bol to ťažký feťák! U Hoffmana (†46) našli 65 balení heroínu

Zdroj: SITA/AP

V byte zosnulého amerického herca Philipa Seymoura Hoffmana, ktorý sa zrejme predávkoval heroínom, našla polícia 65 malých balení tejto drogy a ďalších päť prázdnych obálok. Médiám túto informáciu poskytol zdroj z prostredia vyšetrovania.

Pôvodné informácie pritom hovorili o 50 balíčkoch, no vyšetrovatelia neskôr ich počet zvýšili. Okrem heroínu sa na mieste údajne našlo tiež zhruba 20 injekčných striekačiek a lieky na predpis, vrátane buprenorfínu používaného na liečbu závislostí.

Toxikologický rozbor však zatiaľ nepotvrdil, či bolo príčinou úmrtia skutočne predávkovanie heroínom. Polícia tiež pracuje s podozrením, že mohlo ísť o mimoriadne nebezpečný heroín zmiešaný s fentanylom.

Telo 46-ročného herca našiel v nedeľu v jeho byte na newyorskom Manhattane scenárista David Katz. Hoffman údajne ležal na dlážke v kúpeľni s ihlou zapichnutou v ruke. Držiteľ Oscara pritom len vlani v máji absolvoval liečenie, na ktoré sa rozhodol nastúpiť po tom, ako jeho závislosť od liekov na predpis prerástla až k užívaniu heroínu. S drogami mal problémy aj v minulosti, no závislosti sa dokázal zbaviť.

Philip Seymour Hoffman sa narodil 23. júla 1967 v mestečku Fairport na západe štátu New York. Už počas stredoškolského štúdia sa zaujímal o divadlo, pričom navštevoval rôzne letné divadelné školy a krúžky. Potom nastúpil na Tisch School of the Arts, ktorá je súčasťou New York University, kde bol zakladajúcim členom divadelnej skupiny Bullstoi Ensemble a v roku 1989 získal titul bakalár umenia.

Na filmovom plátne debutoval v roku 1991 v kriminálnej komédii Triple Bogey on a Par Five Hole, v ktorej účinkoval ešte ako Phil Hoffman.

Prelom prišiel o rok neskôr, keď si zahral v snímkach My New Gun, Muž zázrakov a predovšetkým Vôňa ženy po boku Ala Pacina a Chrisa O'Donnella. Práve Vôňu ženy neskôr označil za film, ktorý naštartoval jeho hereckú kariéru.

Do konca 90. rokov účinkoval v ďalších 19 snímkach, z ktorých najznámejšie sú Nie som blázon (1994), Hriešne noci (1997), Happiness (1998), Doktor Flajster (1998), Big Lebowski (1998), Talent pána Ripleyho (1999) a Magnólia (1999).

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj: topstar.sk, SITA

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie