Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Oscarový herec Seymour Hoffman (†46) sa predávkoval
Zdielať na
Showbiznis

Oscarový herec Seymour Hoffman (†46) sa predávkoval

Zdroj: ISIFA

Vo veku 46 rokov skonal americký herec a režisér Philip Seymour Hoffman. Príčinou úmrtia bolo pravdepodobne predávkovanie heroínom, polícia však zatiaľ túto informáciu nepotvrdila. Telo držiteľa Oscara našiel dnes približne o 11:30 miestneho času (17:30 SEČ) v jeho byte na newyorskom Manhattane scenárista David Katz, ktorý následne zavolal záchranku.

Herec údajne ležal na dlážke v kúpeľni, pričom v ruke mal zapichnutú ihlu. Hoffman pritom vlani v máji absolvoval liečenie, na ktoré sa rozhodol nastúpiť po tom, ako jeho závislosť od liekov na predpis prerástla až k užívaniu heroínu. S drogami mal problémy aj v minulosti, no závislosti sa dokázal zbaviť.

Na filmovom plátne debutoval v roku 1991 v kriminálnej komédii Triple Bogey on a Par Five Hole, v ktorej účinkoval ešte ako Phil Hoffman. V tom istom roku sa zas ako Philip Hoffman objavil aj v jednej epizóde seriálu Zákon a poriadok (1990 - 2010). Prelom prišiel o rok neskôr, keď si zahral v snímkach My New Gun, Muž zázrakov a predovšetkým Vôňa ženy po boku Ala Pacina a Chrisa O'Donnella.

Práve Vôňu ženy neskôr označil za film, ktorý naštartoval jeho hereckú kariéru. Do konca 90. rokoch účinkoval v ďalších 19 snímkach, z ktorých najznámejšie sú Nie som blázon (1994), Hriešne noci (1997), Happiness (1998), Doktor Flajster (1998), Big Lebowski (1998), Talent pána Ripleyho (1999) a Magnólia (1999). 

V roku 2000 sa objavil v dráme Na pokraji slávy, nasledovali dokument Last Party 2000 (2011) o amerických prezidentských voľbách, kriminálna dráma 25. hodina (2002), dramédia Opití láskou (2002) a triler Červený drak (2002). V roku 2002 stvárnil hlavnú postavu v snímke Love Liza, ktorej scenár napísal jeho starší brat Gordy Hoffman.

V nasledujúcom roku si zahral bankára závislého od hazardu v dráme Prípad Mahowny nakrútenej podľa skutočných udalostí, okrem toho sa objavil aj v Návrate do Cold Mountain. Rok 2004 potom priniesol romantickú komédiu Riskni to s Polly, v ktorej hlavné úlohy stvárnili Ben Stiller a Jennifer Aniston. 

Ďalším dôležitým míľnikom v jeho kariére bol rok 2005, keď v snímke Capote stvárnil spisovateľa Trumana Capoteho. Za svoj výkon získal množstvo ocenení vrátane tých najprestížnejších - Oscara, ceny BAFTA, Zlatého glóbusu, Critics' Choice Award a SAG Award. Je tak iba jedným z deviatich hercov, ktorí za výkon v jednom filme získali všetkých päť spomínaných cien.

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj: noviny.sk/SITA

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie