Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nové zistenia v prípade tragickej nehody Paula Walkera (†40)!
Zdielať na
Showbiznis

Nové zistenia v prípade tragickej nehody Paula Walkera (†40)!

Zdroj: SITA/AP

Tragickú autonehodu, pri ktorej ako spolujazdec zahynul americký herec Paul Walker, údajne nezapríčinili technické problémy ani trosky na vozovke.

Agentúre Associated Press tieto informácie poskytli vyšetrovatelia, ktorí sa vraj momentálne sústredia len na samotnú rýchlosť akou Porsche Carrera GT v danom momente išlo. Jeho vrak im pritom prídu pomôcť preskúmať aj technici výrobcu.

Podľa zdrojov portálu TMZ však zatiaľ vyšetrovanie žiadne konkrétne výsledky neprinieslo a informácie o tom, že vyšetrovatelia už pracujú len s verziou o vysokej rýchlosti, sú nepravdivé.

Paul Walker a jeho kamarát Roger Rodas, ktorý v čase nehody šoféroval, sa v deň tragédie zúčastnili na charitatívnej akcii usporiadanej v priestoroch ich spoločného obchodu s autami Always Evolving.

Porsche Carrera GT malo podľa jedného zo svedkov problémy a zhasínal mu motor, tak sa Rodas rozhodol, že sa pôjde previezť a zistiť, čo s ním je. Zavolal aj Walkera, ktorý už bol na odchode, no súhlasil, že pôjde s ním.

Pri návrate však približne 460 metrov od obchodu havarovali. Rodas údajne stratil kontrolu nad vozidlom, ktoré narazilo do dvoch stromov, stĺpa pouličného osvetlenia a následne začalo horieť. Podľa výsledkov pitvy 38-ročný Rodas zomrel na následky početných zranení, ktoré utrpel pri náraze, zatiaľ čo 40-ročný Walker podľahol kombinácii poranení a popálenín. Zábery z nehody nájdete TU.

Paul Walker sa narodil v kalifornskom meste Glendale a do povedomia divákov sa po prvý raz výraznejšie zapísal snímkou Varsity Blues z roku 1999. Už o dva roky neskôr si zahral aj v prvej časti spomínanej série Rýchlo a zbesilo. Úlohu Briana O'Connera si následne zopakoval aj v ďalších štyroch filmoch (2003, 2009, 2011, 2013).

Zdroj: topstar.sk/ SITA

Zdielať na

Najčítanejšie