Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zavraždila princeznú Dianu (†36) vláda? Briti odmietajú otvoriť vyšetrovanie
Zdielať na
Showbiznis

Zavraždila princeznú Dianu (†36) vláda? Briti odmietajú otvoriť vyšetrovanie

Zavraždila princeznú Dianu britské elitné vojenské komando SAS? Odpoveď na túto otázku sa zrejme nikdy nedozvieme. Britská polícia totiž nevidí dôvod na obnovenie vyšetrovania. Informáciu priniesol denník Mirror.

Londýnska polícia nedávno začala preverovať tvrdenie o účasti SAS na vražde princeznej, keď získala osemstránkový ručne písaný list. Jeho autorom sú príbuzní člena jednotky.

Nové poznatky pochádzali od seržanta Dannyho Nightingalea, ktorý bol súdený za nelegálne držanie zbrane. Ten sa údajne s informáciu o zapojení elitného komanda chválil pred svojou ženou.

Lady Diana zomrela pri autonehode v centre francúzskej metropoly pred 16-timi rokmi. Hneď po jej smrti kolovali špekulácie, že sa stala obeťou sprisahania. Vyšetrovatelia to vylúčili.

Za tragédiu podľa nich mohla vysoká rýchlosť a zbesilá jazda vodiča, ktorý sa snažil uniknúť pred paparazzami.

Diana Spencer sa stala známou po zásnubách s britským korunným princom Charlesom. Krehkú blondínku si verejnosť okamžite zamilovala a Diana sa čoskoro po sobáši stala jednou z najznámejších osobností na svete a jedným z najobľúbenejších členov kráľovskej rodiny.

Médiá i verejnosť ju dodnes nazývajú princezná Diana, hoci oficiálne takýto titul nikdy nemala. Jej skutočný titul bol princezná waleská, hovorievali jej však aj Princezná ľudu alebo Kráľovná sŕdc. Počas svojho života bola známa najmä dobročinnosťou.

Zdroj: topstar.sk

Zdielať na

Najčítanejšie