Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Varholíková-Rezešová (36) môže byť ešte rada, že ju súdia Maďari...
Zdielať na
Showbiznis

Varholíková-Rezešová (36) môže byť ešte rada, že ju súdia Maďari...

Luxus sa jej po pár dňoch skončil. Dcéra oceliarskeho magnáta Rezeša, Eva Varholíková-Rezešová (36), je opäť za mrežami. Aby neutiekla. Na Slovensku by zatiaľ možnosť domácej väzby totiž nemala.

Možnosť domácej väzby by mohla mať po zavedení elektronických náramkov. Eva Rezešová - Varholíková (36) bola pred dvomi týždňami na 6-ročné väzenie. Pozostalým sa to však zdá primálo. "Ak by nevedela zaplatiť tých znalcov, to by ste videli. Poľahčujúce okolnosti nie sú také, aby dostala nízky trest," hovorí príbuzný obetí.

Obe strany sa voči rozsudku odvolali. Prišlo však prekvapenie číslo dva, keď súd Eve umožnil čakať na právoplatný verdikt v luxusnom apartmáne v domácej väzbe. "Maďari k tomuto pristúpili aj na základe toho, že majú zabezpečený elektronický monitoring, teda monitorovanie osôb.  pomocou elektronického náramku na nohe," uviedla expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Možnosť domácej väzby na Slovensku nie je. Ak sa súdy boja, že by mohla osoba utiecť, ide do väzby. Aj preto zrejme Varholíková-Rezešová skončila opäť za mrežami.  Podľa maďarského súdu by mohla byť rodina na Slovensku motiváciou na útek. 

Súd celebritnú Slovenku uznal 22. novembra vinnou zo smrti štyroch ľudí, ktorí zahynuli po tragickej nehode na maďarskej diaľnici. A to v auguste minulého roka. Prokurátor pre dcéru exministra dopravy vo vláde Vladimíra Mečiara pôvodne žiadal oveľa vyšší trest - až 13-ročné väzenie. Dostala však šesť rokov v domácom vezení, pričom rok si už odsedela vo vyšetrovacej väzbe. 

"Je mi veľmi ľúto a súcitím s pozostalými. Do konca života s tým musím žiť, stále sa cítim nevinná. Žiadam ctený súd, aby som bola oslobodená," hájila sa obvinená pred súdom pri svojej záverečnej reč. VIAC TU.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 22:55!

Zdroj: topstar.sk, Júlia Zelenková

Zdielať na

Najčítanejšie