Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Paul Walker (†40) je nový anjel, smúti Vin Diesel
Zdielať na
Showbiznis

Paul Walker (†40) je nový anjel, smúti Vin Diesel

Zdroj: ISIFA

Už niekoľko hodín po nehode fanúšikovia zasypali miesto, kde skonal herec Paul Walker, kvetmi a trúchliacimi odkazmi. Hviezda filmovej série a milovník rýchlych áut zahynul na sedadle spolujazdca. Jeho smrť ťažko nesie aj kamarát Vin Diesel.

"Brácho budeš mi veľmi chýbať. Nemám slov. Nebo získalo nového anjela. Odpočívaj v pokoji," napísal herec Vin Diesel na twitteri.

Červené Porsche Carrera GT, v ktorom v sobotu vo veku 40 rokov zahynul americký herec Paul Walker, šoféroval jeho kamarát a obchodný partner Roger Rodas. Ten údajne stratil kontrolu nad vozidlom, ktoré narazilo do dvoch stromov, stĺpa pouličného osvetlenia a následne začalo horieť. Podľa polície zohrala pri havárii dôležitú úlohu aj vysoká rýchlosť. Oficiálnu príčinu nehody však ešte nezverejnili.

Blízki dvojice skúsených šoférov si však nehodu nedokážu vysvetliť. Podľa zdroja portálu TMZ mohla byť príčinou porucha vozidla. Na mieste chýbali stopy po brzdení, ktoré vidieť až tesne pred miestom nárazu. Tie sú navyše rovné, akoby šofér nedokázal pohnúť volantom a zabrániť tak zrážke. Na poruchu, zrejme únik nejakej kvapaliny, vraj poukazuje aj skutočnosť, že plamene sa príliš rýchlo rozšírili v prednej časti auta.

Walker a 38-ročný Rodas sa zúčastnili na charitatívnej akcii, ktorú usporiadali v priestoroch ich spoločného obchodu s autami Always Evolving v kalifornskej Valencii. Počas dňa okrem iného predvádzali rôzne luxusné automobily. Rodas neskôr prikázal jednému zo zamestnancov, aby Porsche zaparkoval naspäť do obchodu. Ten s tým však mal problémy a tak sa Rodas rozhodol, že to urobí sám. Vtedy k nemu prišiel Walker s tým, že sa v takomto aute ešte neviezol a posadil sa na miesto spolujazdca. Dvojica sa išla previezť, no pri návrate približne 460 metrov od obchodu havarovali.

Medzi prvými bol na mieste nehody Walkerov kamarát Nute. Podľa svedkov sa snažil oheň rýchlo uhasiť, i keď si bol istý, že sú už obaja mŕtvi. Od auta ho odtiahli až hasiči. Požiar telá oboch mužov natoľko poznačil, že ich bez zubných záznamov nedokázali identifikovať a museli preto odložiť aj ich pitvy. Tie by sa mali uskutočniť ešte tento týždeň.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 22:55!

Zdroj: topstar.sk, SITA, reuters

Zdielať na

Najčítanejšie