Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Herec Ján Koleník (33): Strach z Vianoc!
Zdielať na
Showbiznis

Herec Ján Koleník (33): Strach z Vianoc!

Už sa to blíži! Čas, keď v jeden večer nastane vonku príjemné ticho a zavládne pokoj. Rodina si sadne k štedrovečernému stolu a potom sa budú otvárať darčeky. Aj Janko Koleník má rád túto sviatočnú atmosféru. I keď, v minulosti Vianoce vnímal inak. Bál sa ich!

„Cez deň sa zvykneme postiť a jeme zvyčajne až presne o šiestej večer,“ začína svoje rozprávanie o Vianociach jeden z najžiadanejších slovenských hercov.

V rodine Koleníkovcov sa dodržiavajú aj rôzne vianočné zvyky a tradície. „Vždy sme sa pred večerou umyli a prezliekli do slávnostného oblečenia. Jedávame kapustnicu s makovým koláčom – ale ja to veľmi nemusím,“ upozorňuje s úsmevom Janko Koleník.

Tiež si doprajú oblátky s medom, ktoré jedávajú nad tanierom a do omrviniek, ktoré napadajú, si potom naberú kapustnicu.

„Na stole vždy máme peňaženku,“ dodáva Janko. Je tam vraj na to, aby bolo vždy v rodine dosť peňazí na všetko potrebné.

V tejto čarovnej a duchovnej atmosfére sa občas stane, že niektorým členom vyhŕkne aj slzička dojatia. Jankovi ale nie. I keď v minulosti mu k plaču nechýbalo veľa! Ale k plaču od strachu.

„Ja som sa kedysi Vianoc aj bál, lebo je to kombinácia zvláštneho ticha a mystiky, nevysvetliteľných javov, keď bol v obývačke pri stromčeku Ježiško a my sme ho nesmeli vidieť. Za oknami bolo úplne prázdne sídlisko, na ceste pod oknom ani jedno auto. Je dojímavé uvedomiť si pri stole, kto už tu s nami nie je, a naopak, kto do rodiny pribudol,“ tvrdí známy herec Ján Koleník.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 22:55!

Zdroj: topstar.sk/Ivana Šišková

Zdielať na

Najčítanejšie