Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Fialová (38) zahviezdila v poľskom filme o holokauste
Zdielať na
Showbiznis

Fialová (38) zahviezdila v poľskom filme o holokauste

Nekonečná téma holokaust v Poľsku, bol námetom pre ďalší koprodukčný film, v ktorom si zahrali aj naše herecké hviezdy. V susednom Poľsku zdvihol tento film veľké vášne a emócie. Jednu z hlavných úloh si zahrala naša herečka Zuzana Fialová.

Židia, prenasledovanie, koncentračné tábory. Také bolo obdobie druhej svetovej vojny. Tématika, ktorá je takmer nevyčerpateľná. V úspešnom poľskom filme, ktorý zožal obdiv aj za veľkou mlákou si zahrala Slovenka Zuzana Fialová.

"Netuším ako sa do filmu dostala, ale veľmi jej závidím, že mohla v takomto filme hrať," priznal po premiére filmu Andy Hryc. Známy herec odchádzal z kina plný emócií. "Som hlboko zasiahnutý týmto filmom," potvrdil.

Tématika holokaustu sa ho už desaťročia hlboko dotýka.

"Táto téma sa nás dotyka všetkých, lebo my sme odtiaľto odviezli 54-tisíc Židov a ešte sme za to aj zaplatili,"
dodal Andy Hryc.

Rovnako dojatá bola aj Eva Sakálová. "Tak zážitok je silný a mne sa väčšinou stáva, že tesne po takomto filme sa mi ťažko rozpráva,"

Film vyvolal kontroverzné reakcie aj v samotnom Poľsku, kde vznikol. Zločiny spáchané susedmi na susedoch v čase vojny časť verejnosti jednoducho nebola ochotná stráviť.

Herečku téma holokaustu veľmi zaujíma, ale ona sama sa snaží skôr venovať svojej generácii.

"Keby som bola filmový tvorca, tak si vyberiem inú tému, ale netreba zabúdať ani na minulosť. Mladí ľudia sa môžu dozvedieť viac o tejto dobe," myslí si Eva Sakálová.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 23:00!

Zdroj: topstar.sk

Zdielať na

Najčítanejšie