Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Jiřina Bohdalová (82): Útok na novinárku
Zdielať na
Showbiznis

Jiřina Bohdalová (82): Útok na novinárku

Podráždene reagovali niektoré známe osobnosti po tom, čo dostali štátne vyznamenanie na pražskom hrade. Viacerí sú totiž politicky alebo priateľsky spojení s prezidentom Milošom Zemanom, ktorý im ocenenia udelil. A tak sa nad hradom vznášala najmä jedna otázka - zaslúžia si vyznamenanie? Povestný úsmev a dobrá nálada sa vytratili aj z tváre herečky Jiřiny Bohdalovej.

Minister Grégr v Zemanovej vláde, Felix Slováček kandidát Zemanovcov vo voľbách, ale hlavne známa herečka Jiřina Bohdalová, tajný triumf prezidenta v kandidátskej voľbe, ktorá ho podporovala a s ním potom aj víťazstvo oslavovala.

O úspechoch týchto ľudí nepochybuje snáď nikto, je ale i dosť takých, podľa ktorých dostali ocenenia z rúk kamaráta ako protislužbu za to, že vedľa neho stoja celú politickú dráhu. "Vnímam to," povedal herec Félix Slováček.

"Presne takúto otázku som čakala," povedala herečka Jiřina Bohdalová. Práve Jiřinu Bohdalovú otázka mladej novinárky, či ju nemrzí, že je práve medzi tými, ktorí Zemana podporovali najviac, rozhnevala.

Snáď najviac protestov bolo okolo vyznamenania hrdinu socialistickej práce a riaditeľa slávneho JZD Slušovice, Františka Čubu. "Chcel som odísť zo sály," povedal podpredseda senátu Přemysl Sobotka.  Vyznamenanie českých osobností snáď nebolo nikdy tak kontroverzné. Niektorí ocenení z minulosti dokonca zvažujú, že svoje rády Hradu vrátia.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 22:50!

Zdroj: topstar.sk/Martin Krpač

Zdielať na

Najčítanejšie