Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obvinená milionárka Eva V. (36) Toto je jej domáce väzenie
Zdielať na
Showbiznis

Obvinená milionárka Eva V. (36) Toto je jej domáce väzenie

Sudkyňa stredajšie pojednávanie v prípade dcéry oceliarskeho magnáta z Košíc, ktorá je obvinená zo zavinenia tragickej dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu, ukončila po hodine. Advokát obvinenej síce zatiaľ nepožiadal súd možnosť domácej väzby, avšak vhodný byt už polícia aj súd odsúhlasili. Na najbližšie pojednávanie, 29. októbra, dá sudkyňa opäť predvolať aj expriateľa obvinenej, Erika Fischera.

Súd pre okolie Budapešti v stredu v kauze vlaňajšej dopravnej nehody Slovenky Evy V., pri ktorej na maďarskej diaľnici zahynuli štyria ľudia, rozhodoval o viacerých iniciatívach obhajoby i obžaloby a vytýčil nové dni pojednávania na október a november.

"Súd vytýčil pojednávania na 29. októbra a 19. novembra. Ak výsluch expertov v októbri bude úspešný, tak 19. novembra bude pokračovať pojednávanie záverečnou rečou obhajoby a prokurátora, následne potom 22. novembra bude môcť súd vyniesť rozsudok," povedal hovorca súdu János Koszta.

Podľa hovorcu súd okrem iného odmietol podanie obžaloby, ktoré sa týkalo žiadosti o novú lekársku expertízu. Súd tiež odmietol dve podania obhajoby, ktorá iniciovala zapojenie psychologického znalca do procesu a žiadala zverejnenie výpovede svedka Erika Fischera zo súdneho procesu na Slovensku v kauze umiestnenie dieťaťa obvinenej.

Bývalého partnera obvinenej Fishera súd opäť predvolá vypovedať, v doterajšom priebehu procesu totiž súdnu výzvu neuposlúchol. Súd akceptoval požiadavku obhajoby, ktorá iniciovala ďalšiu technickú expertízu a rozhodol, že znalci musia vypracovať nový posudok s analýzou nehody. Expertov spoločne vypočuje súd 29. októbra, uviedol Koszta.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 22:25!

Zdroj: topstar.sk/Drahu Dobrovicsová/TASR

Zdielať na

Najčítanejšie