Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
R.I.P. Jozef Bednárik (†65). Slávny režisér prehral boj o život
Zdielať na
Showbiznis

R.I.P. Jozef Bednárik (†65). Slávny režisér prehral boj o život

Prehral boj o život! Jozef Bednárik bol hospitalizovaný v nemocnici na bratislavských Kramároch. Napriek enormnej snahe lekárov zomrel vo štvrtok potom, čo mu praskol vred a brucho zaliala krv. Odpočívajte v pokoji maestro...

Informáciu potvrdila aj Univerzitná nemocnica Bratislava. V lekárskej terminológii išlo o "vážne metabolické a kardiálne" zlyhanie. "UNB túto smutnú správu oznamuje po dohode s pozostalou rodinou a vyjadruje úprimnú sústrasť," povedala hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská.

Bednárik skolaboval v pondelok večer vo svojom byte. Režiséra našiel synovec, ktorý zavolal hasičov, aby vyvalili dvere bytu.

Herec a divadelný režisér študoval na VŠMU v Bratislave. Ako hosť režíroval aj v divadlách v Bratislave, Brne, Prahe. V roku 1986 získal titul zaslúžilý umelec.

Režíroval divadelné predstavenia ako Grék Zorba, Adam Šangala, Kabaret či Divotvorný hrniec. V roku 2007 bol ocenený Cenou mesta Nitra za celoživotné dielo.

Už dlhšie sa špekulovalo o jeho problémoch s krvným tlakom. Jedným z jeho posledných verejných vystúpení bol krst knihy herca Viktora Horjána. POZRITE SI REPORTÁŽ.

Zdroj: mol, tasr, tv joj

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie