Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Marilyn Monroe (†36): Vydám sa za prezidenta, telefonovala Jackie Kennedy
Zdielať na
Showbiznis

Marilyn Monroe (†36): Vydám sa za prezidenta, telefonovala Jackie Kennedy

Zdroj: ISIFA

Ďalšie historické svedectvo vyplávalo na povrch. Herečka a speváčka Marilyn Monroe bola milenkou Johna F. Kennedyho. To je overený fakt. Teraz ale vyšlo najavo, že sa za amerického prezidenta vydá! Oznámila to dokonca aj prvej dáme Jackie Kennedy.

Monroe dokonca telefonovala osobne do Bieleho domu. Reakcia Jackie Kennedy bola viac, ako zaujímavá...

"V poriadku, presťahujete sa do Bieleho domu a prevezmete všetky povinnosti prvej dámy. Ja sa odsťahujem a všetky tie problémy budete prežívať vy," povedala podľa novej knihy These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie.

Monroe vyrastala ako Norma Jean Baker v detských domovoch a náhradných rodinách. Začiatkom 50. rokov sa stala jedna z najsľubnejších herečiek. Prišli snímky Nemusíš klopať (1952), Niagara (1953) či Páni majú radšej blondínky (1953).

V decembri 1953 vyšlo prvé číslo magazínu Playboy s Marilyn na titulke v šatách s výstrihom až po pupok, čím sa hviezda stala historicky prvou Playmate. Vtedy už ju oprávnene nazývali sexsymbolom.

Piateho augusta 1962 našiel mŕtve telo jednej z najžiadanejších herečiek psychiater Ralph Greenson v jej dome. Mala 36 rokov. Koroner ako príčinu smrti určil akútnu otravu barbiturátmi, ku ktorej došlo "pravdepodobne samovraždou". O smrti legendárnej hviezdy však kolujú najrôznejšie dohady.

Niektorí veria, že šlo o vraždu v súvislosti s jej vzťahom ku Kennedyovcom, pretože vraj vedela priveľa. Ďalší sú presvedčení o tom, že v jej smrti má prsty mafia či CIA. 

Zdroj: Marlyn Monroe online, ČTK, SITA, ISIFA

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie