Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
To je frajer! Dustin Hoffman (75) porazil rakovinu
Zdielať na
Showbiznis

To je frajer! Dustin Hoffman (75) porazil rakovinu

Americký herec Dustin Hoffman sa úspešne vyliečil z rakoviny. Pre magazín People to prezradila jeho hovorkyňa Jodi Gottlieb, ktorá však odmietla špecifikovať, o aký typ rakoviny šlo.

Hercovi sa podarilo tento zdravotný problém dlhšie tajiť pred verejnosťou.

"Lekári to zachytili v počiatočnom štádiu a chirurgicky to odstránili. Dustin sa cíti skvele a je v dobrom zdravotnom stave," uviedla Gottlieb.

A to s tým, že 75-ročný herec podstúpi ešte preventívnu liečby na minimalizovanie rizika návratu ochorenia. O jeho uzdravení informujú médiá po celom svete.

Zlomom v kariére Dustina Hoffmana bola rola Benjamina Braddocka v kultovej snímke Absolvent (1967) režiséra Mikea Nicholsa. Výkony v dráme Kramerová verzus Kramer (1979) a snímke Rain Man (1988), v ktorej stvárnil autistického Raymonda Babbitta, mu vyniesli najprestížnejšie herecké ocenenie - Oscara.

Herec je od roku 1980 ženatý s Lisou Gottsegen, s ktorou má štyri deti, pričom z predošlého manželstva s Anne Byrne má ďalšie dve. Jeho režisérsky debut Quarter mal premiéru na minuloročnom Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte, kde si vyslúžil standing ovation. Najbližšie ho diváci uvidia v komédii Chef, ktorú nakrútil Jon Favreau.

V snímke sa ukážu aj Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sofía Vergara, John Leguizamo či Bobby Cannavale, pričom v hlavnej úlohe sa predstaví samotný Favreau, ktorý tiež napísal scenár.

Zdroj: sita, gyanentertaiment

Zdielať na

Najčítanejšie