Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zamilovaní Lelkesovci. Sisa (47) bude mať v záhrade svoju sochu
Zdielať na
Showbiznis

Zamilovaní Lelkesovci. Sisa (47) bude mať v záhrade svoju sochu

Manželia Lelkesovci sa poznajú už približne osem rokov. Harmonicky spolu pôsobili aj pri príležitosti zahalenia centrály poisťovne vo Viedni do diela slovenskej umelkyne, ktoré bolo vyhotovené špeciálne podľa rozmerov budovy. Práve táto akcia im pripomína deň, keď sa prvýkrát stretli ich pohľady.

"Prvé naše stretnutie sa udialo takisto pri odovzdávaní niečoho, to bolo nové odovzdávanie budovy Kooperativy, kde v rámci kultúrneho programu Sisa vystupovala a vtedy som pri spoločnom obede objavil jej kúzelné ucho, na ktorom mala takú bodku," spomína na prvé stretnutie Juraj Lelkes.

Od tej chvíle nastalo dlhé obdobie, počas ktorého sa síce stretávali len sporadicky, no iskra nevyhasínala, naopak. "Ďalších 5 rokov sme sa stretávali tak raz do roka a vždy to bolo inšpiratívne, veľmi podnecujúce až piaty krát sa ozvala ona, nie ja," tvrdí Lelkes.

Áno, počujete dobre. Sisa sa Jurajovi prvý krát sama ozvala až po piatich rokoch ich stretnutia. "Už to chcel vzdať, povedal si, že už nebude toľké roky dobiedzať, keďže som nereagovala tak, ako si predstavoval," hovorí Sisa Lelkes Sklovská.

"Päť rokov som bol vytrvalý a potom som si povedal, veď keby už niečo, a jedného dňa v januári 2010 ona zaklopala," prezrádza Juraj Lelkes. "To som ja nevedela ešte, že to chce vzdať, to som ja vôbec netušila," dopĺňa ho známa slovenská speváčka. "Ja som to nevzdal, ja som len čakal," hovorí Juraj Lelkes.

A dočkal sa. Dnes už sú manželmi tri roky a Jurajovu kanceláriu dokonca zdobí Sisin portrét. A do ich zbierky pribudne ďalšie umelecké dielo v podobe sochy Sisy v životnej veľkosti. "Doma už nedočkavo čakám na to, že konečne sa objaví jej socha, na ktorú už čakám tri roky," hovorí nedočkavo Lelkes. "Teraz na konci júna bude socha stáť v plnej paráde na našom dvore, kde má už jasné miesto dané," prezrádza Sisa Lelkes Sklovská.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: topstar.sk/Táňa Slivková

Zdielať na

Najčítanejšie