Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Toto je Dan Brown (48). Muž, ktorého Vatikán nenávidí
Zdielať na
Showbiznis

Toto je Dan Brown (48). Muž, ktorého Vatikán nenávidí

Ak ste fanúšikmi kníh Da Vinciho kód alebo Anjeli a démoni, máme pre vás dobrú správu. Svetoznámy spisovateľ Dan Brown vydáva novú knihu. My sme sa s ním stretli na jeho turné v talianskej Florencii. O tomto meste totiž v najnovšej knihe píše. Pozrite si exkluzívne zábery, ktoré sa nám podarilo nakrútiť.

Prísne strážený palác v historickom centre Florencie! presne tam sa v rámci svojho turné prvýkrát ukázal na verejnosti. Čakali tam na neho vydavatelia z celej Európy a samozrejme aj náš štáb s tajne prepašovanou kamerou. Na jeseň totiž vyjde v lokálnych prekladoch jeho najnovšia kniha Inferno. V Amerike sa predáva už teraz a je obrovským hitom.

"Do novej knihy som hľadal nejaké historické tajomstvo, špecifickú udalosť. Našiel som to v dielach Dante Aligieriho a ako by som mohol písať o ňom a nespomenúť Florenciu?," pýta sa autor mnohých bestsellerov Dan Brown.

Po Florencii sa momentálne pohybuje množstvo Brownových fanúšikov - najmä z USA. Do mesta zavítali len preto, aby si pozreli miesta, kde sa odohráva dej najnovšej knihy. Prechádzajú tými istými cestičkami ako hlavná postava, profesor Langdon, a majú z toho ohromný zážitok. "Je to skvelé, knihu sme čítali ešte v lietadle do Európy a najmä kvôli nej sme sa rozhodli prísť do tohto mesta," hovorí jeden z fanúšikov Dana Browna.

A svojim nadšením nakazili aj nás, preto sme si zobrali knihu do rúk a začali pátrať. Ocitli sme v záhradách Boboli. "V týchto záhradách sa nachádzame preto, lebo podľa najnovšej knihy Dana Browna práve tu sa Robertovi Langdonovi podarilo uniknúť pred prenasledovateľmi a našiel tu tajný vchod," opisuje vydavateľ kníh Peter Bielčik.

Tajný vchod sme hľadali aj my a našli sme ich hneď niekoľko. Ale Roberta nikde nebolo. Tak sme sa presunuli do centra mesta. "Na tomto mieste, ktoré sa nazýva Babtisterium a je najstaršou budovou vo Florencii, sa odohráva ďalšia veľmi napínavá časť knihy," dodáva Bielčík.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

zdroj: topstar.sk/Beáta Ksenzighová

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie