Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
EXLUZÍVNE. Režisér Rýchlo a zbesilo Justin Lin (40) končí
Zdielať na
Showbiznis

EXLUZÍVNE. Režisér Rýchlo a zbesilo Justin Lin (40) končí

Šieste pokračovanie filmu Rýchlo a zbesilo má dve dejové línie. Tou prvou je snaha zabrániť celosvetovej katastrofe a druhou je túžba získať slobodu a spojiť opäť celý tím. Ten totiž predstavuje pre hlavného hrdinu Dominica Torreta rodinu. Väčšina deja filmu sa odohráva v uliciach Londýna.

Rozhovory s hrdinami filmu robili štáby na terase s prekrásnou scenériou Londýna v pozadí. "Je to nádherné mesto a chceli sme, aby bolo jasné, že sme tu, aby to bolo cítiť... nie len mesto, ale aj počasie," uviedol režisér filmu Justin Lin.

Našťastie svietilo slnko, ale teplo veru nebolo. Rok dozadu, keď sa film nakrúcal bolo podobné počasie a štábu to vôbec nevadilo. Práve naopak. No Londýn si nevybrali iba kvôli počasiu. "Po piatom filme som chcel dostať hercov do Európy a musel som nájsť to správe mesto. A tu je to veľmi rozmanité, je to veľké mesto s bohatou históriou," tvrdí Lin.

Po Tokyu, kde sa odohrával dej tretieho pokračovania a po Rio de Janeiro, kde rýchle autá jazdili naposledy sa stal Londýn treťou mimo-americkou destináciou. "Postupne sme chceli vytvoriť príbeh, ktorý bude mať históriu, vystavať vzťahy medzi hrdinami a toto je pre mňa perfektný koniec, pretože všetko, na čom som osem rokov pracoval sa podarilo naplniť," tvrdí Lin.

Pre režiséra Justina Lina je Rýchlo a zbesilo 6 jeho posledným filmom v tejto sérii. "Šieste pokračovanie je obrovská udalosť. Chcel som dostať všetkých hrdinov na jedno plátno, vytvoriť mytológiu a tento film by sa dal poľahky rozdeliť na dva. Ale nechcel som to. Takto je to správne a preto končím," uviedol režisér.

"Pracujeme spolu osem rokov a sú pre mňa ako rodina a poznám ich tak dobre, že im viem scény písať priamo na telo," presvedčivo vraví Justin Lin.

Režisér prezradil aj to, že herci robili veľa kaskadérskych scén sami, no paradoxne to nebolo to najťažšie na nakrúcaní. "Nazložitejšie je vystavať komediálne scény medzi jednotlivými postavami tak, aby rozosmiali publikum," myslí si Lin.

Vyzerá to však tak, že sága však ešte nekončí. Kam povedú cesty ďalej je však vo hviezdach. "Dominic Torreto je postava, ktorá ešte zažije veľa dobrodružstiev, no na tie ďalšie sa už pôjdem spolu s tebou a ostatnými divákmi pozrieť do kina," dodal Justin Lin. Dominica Torreta stvárnil v sérii Rýchlo a zbesilo Vin Diesel. Exkluzívny rozhovor si môžete pozrieť TU. 

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Saša Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie