Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
FOTOGALÉRIA. Peter Mankovecký (†45). Posledné zbohom...
Zdielať na
Showbiznis

FOTOGALÉRIA. Peter Mankovecký (†45). Posledné zbohom...

Tragická smrť herca, režiséra, dramaturga a hudobného skladateľa Petra Mankovického zasiahla takmer každého umelca. Zbohom mu dali jeho hereckí kolegovia a kamaráti či zdrvení študenti. V piatok sa konala s Petrom Mankoveckým dojímavá rozlúčka v Slovenskom národnom divadle.

Vynikajúci pedagóg i človek, ktorý navyše výrazne pomohol úspechu hry Na koho to slovo padne. Tak si na zosnulého herca, režiséra a hudobníka Petra Mankoveckého spomína jeden z jeho bývalých žiakov, herec Juraj Kemka. Mankovecký sa rozhodol dobrovoľne ukončiť život v nedeľu 5. mája.

Smutnú správu sa dozvedel Kemka od kolegu Roberta Jakaba v nedeľu (5.5.) večer. Dôvody, ktoré viedli Mankoveckého k tomu, že si vzal život, Kemka netuší. "Bolo to nečakané, nikto z nás by nepovedal, že také niečo urobí."

Kemka pripomenul, že Mankovecký bol režisérom hry Na koho to slovo padne, ktorú študenti naštudovali ešte na VŠMU. "Zhodou okolností to tento týždeň hráme v divadle Astorka, je jasné, že Petrovi Mankoveckému toto predstavenie budeme venovať, " dodal Juraj Kemka.

Mankovecký pôsobil ako vedúci katedry herectva na Divadelnej fakulte VŠMU. Ako herec si zahral aj v Slovenskom národnom divadle, kde tesne sa po ukončení svojho štúdia stvárnil hlavnú postavu v predstavení Rómeo a Júlia. Objavil sa aj v televíznom filme Fontána pre Zuzanu 2, kde stvárnil menšiu úlohu bodyguarda Maroša Kramára.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

zdroj: topstar.sk/Ivana Šišková, TASR

Zdielať na

Najčítanejšie