Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Miesto vyšívania sa Hlaváček (79) vrátil do divadla!
Zdielať na
Showbiznis

Miesto vyšívania sa Hlaváček (79) vrátil do divadla!

Oldo Hlaváček vraj vie veľmi dobre a hlasno buchnúť dverami. Tak sa aj stalo, nešlo však o obyčajné dvere, ale tie od Slovenského národného divadla. Pre tak rázny odchod mal herec Oldo Hlaváček pred dvomi rokmi vážne dôvody. Hoci mal vtedy isté nezhody s hosťujúcim režisérom, tešíme sa, že divadlu nedal zbohom navždy...

Nelichotivé pomery v divadle a nestotožnenie sa s pridelenou úlohou. Aj to boli dôvody, prečo pred dvoma rokmi Oldo Hlaváček odišiel z divadla.

"Vtedy som odišiel dosť provokatívne, lebo sa mi nepáčila práca pána režiséra, ktorý tu hosťoval. Na to by sa malo dozerať, aby sa javisko nezneužívalo... Teraz sa opäť objavilo predstavenie, kvôli ktorému som odišiel a to diváci vycítia, že to nie je predstavenie, ktoré má čo robiť na javisku SND," komentuje Hlaváček.

Kameňom úrazu bolo, že sa divadelné predstavenia pod rukou režiséra modernizovali a ozvláštňovali. Oldo Hlaváček však v SND svoje miesto má a preto sa po dvoch rokoch opäť vrátil. "Vrátil som sa, lebo pán riaditeľ a režisér Polák mi zatelefonovali, či sa nechcem opäť dať ofúknuť vánkom divadla. Veľmi rád som to prijal," hovorí 79-ročný herec.

Občas sa však s úsmevom sám zamýšľa, či je to dobrá voľba. "Ja vo svojom veku by som mal sedieť doma a vyšívať, alebo robiť domáce práce, ale veľmi rád som sa vrátil." Text a herecké umenie je však niečo, čo si Oldo Hlaváček váži oveľa viac ako nejaké pokusy o modernizáciu divadelných dosiek.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Soňa Chotárová

Zdielať na

Najčítanejšie