Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Paulovič (60) otvorene: Môj život s postihnutou dcérkou
Zdielať na
Showbiznis

Paulovič (60) otvorene: Môj život s postihnutou dcérkou

Každý rodič si najviac zo všetkého želá mať zdravé a šťastné deti. Výnimkou nebol ani herec a režisér Ľubomír Paulovič, ktorý je až trojnásobným milujúcim otcom. Tri dcérky mu jedna ako druhá robia len a len radosť. Slniečkom pre celú rodinu je najmladšia Dominika. Práve tá to ale nemá najľahšie...

"Som mal pocit, že sa to vyvinie dobre, aj sa k nej s mojou ženou tak správame, že to bude dobré a je to dobré... Najskôr sme sa zľakli, ale to zľaknutie netrvalo dlho," hovorí Paulovič o momente, keď mu dali do náručia tretiu dcérku Dominiku. nenarodila sa ako zdravé dievčatko - trpí detskou mozgovou obrnou. No prišla do milujúcej rodiny plnej optimizmu.

Dnes je Dominika dospelá a so svojou chorobou sa vyrovnala nielen ona, ale aj jej blízki. "Má 80% postihnutie fyzické a a trochu aj mentálne. Chodila do školy na Vajnorskú so zdravými deťmi a keď prišla, všetci aj učiteľky hovorili, že prišlo slniečko," usmieva sa herec.

Pre Ľubomíra Pauloviča sú jeho dcéry princezné. A tá najmladšia je v očiach všetkých azda tou najsilnejšou. "Má neuveriteľný optimizmus, humor, dobrú náladu, energiu. Ja ju málokedy zažijem smutnú, občas je zamyslená, ale nesťažuje sa na svoj osud," tvrdí herec. Ľútosť je totiž v živote hendikepovaných ľudí zbytočná. Pomôcť im môžeme najmä tým, že v nich nebudeme vidieť "iných" ľudí.

"Sú okolo nás mnohí hendikepovaní a my ani nevnímame, ako oni vnímajú svet. Často sa stáva, že ich iba ľutujeme a nevidíme podstatu vecí," vysvetľuje aj herečka Veronika Paulovičová. Nuž a pre všetkých rodičov, ktorá zažívajú podobné radosti a starosti s hendikepovanými deťmi a nevedia, ako ďalej, má jeden veľavravný odkaz: "Keď nejde o život, ide o hov*o."

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Soňa Chotárová

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie