Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ďalší súd pre smrť Jacka (†50). So spoločnosťou AIG Live...
Zdielať na
Showbiznis

Ďalší súd pre smrť Jacka (†50). So spoločnosťou AIG Live...

Od smrti Michaela Jacksona ubehli takmer štyri roky. Štvorročný trest si odpykáva jeho osobný lekár doktor Conrad Murray. A aby toho nebolo málo, v kalifornskom Los Angeles sa začína ďalší súdny proces. Tentoraz jacksonovci žalujú spoločnosť AIG Live, ktorá pripravovala Michaelovo veľkolepé turné. Samozrejme, chcú od nej obrovské peniaze.

1,4 miliardy amerických dolárov. Presne toľko totiž chce vysúdiť na súdnom procese opäť v Los Angeles 82-ročná matka Michaela Jacksona, Katherine Jackson spolu s deťmi kráľa popu. Zábavná spoločnosť AIG Live totiž zanedbala podľa jacksonovcov svoje povinnosti, keďže najala práve doktora Conrada Murraya, ktorý speváka dopoval sedatívami. A to v čase, keď sa pripravoval na veľkolepé turné.

Jackson sa totiž posledné roky pred smrťou mal topiť v dlhoch a práve koncertné turné This Is It mu malo pomôcť vyhrabať sa z nich. Jacksonovci preto žiadajú o finančné odškodnenie vo výške plánovaného zárobku speváka, ktoré mal na koncertoch zarobiť.

Na súde majú svedčiť aj staršie deti Jacka Paris a Princ. Ďalej sa na lavici svedkov objavia aj speváčka Diana Ross, exmanželka Jacksona Lisa Marie Presley či Sharon Osbourne. Podľa nej napríklad mali organizátori aj tak zarobiť milióny dolárov a to aj na úrokoch.

Organizátori koncertu však všetky obvinenia odmietajú a tvrdia, že celý prípad je absurdný. Podľa odhadov má súd trvať pravdepodobne tri mesiace. Médiá však do súdnej siene majú vstup zakázaný.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00

Zdroj: Maroš Kočan

Zdielať na

Najčítanejšie