Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Wau! Kráľovičová (86) si pamätá texty z roku 1948!
Zdielať na
Showbiznis

Wau! Kráľovičová (86) si pamätá texty z roku 1948!

Klobúk dolu! Pred legendou slovenského divadla Marínou Kráľovičovou, si ho jednoducho pomyselne musí sňať každý. Táto dáma je totiž na svoj vek vitálna nielen fyzicky, ale aj psychicky. A pamäť? Tá jej funguje lepšie, ako hociktorému dvadsiatnikovi. Máme dôkaz!

Už je to viac ako pol storočie čo sa herečka Marína Kráľovičová prvýkrát predstavila ako herečka v divadelnej komédii. Od vtedy hrala v množstve predstavení, televíznych inscenácií, filmov a v rôznych iných projektoch.

Na svoju komediálnu prvotinu však nezabudne nikdy. Dokonca si pamätá istú pasáž, ktorú vtedy hrala, od slova do slova.

„Počuj zopár dobrých rád, keď sa ideš vydávať. Partnerstvo je puto sväté, aj v terajšom hriešnom svete. Muž nestrpí ti hriech, oženil sa len sám sebe na prospech,“ odriekava časť textu zo starej komédie Škola žien, ktorá bola na divadelných doskách uvedená presne 6. marca 1948.

Aktuálne sa Marína objavuje napríklad aj v komédii Kto zhasol svetlo? Vďaka svojmu hereckému talentu a šarmu sa postará o nejeden záchvat smiechu u prítomných divákov.

Zo zákulisia príprav tohto putovného predstavenia sa nám dostala do uší informácia o tom, že Marína je spomedzi ďalších účinkujúcich tou, ktorá služby šepkárky využíva minimálne. Asi sa budem opakovať, ale, nedá mi to: Marína, klobúk dolu!

Zdroj: Ivana Šišková

Zdielať na

Najčítanejšie