Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Železná Lady vo filme? Fenomenálna Streep (63)!
Zdielať na
Showbiznis

Železná Lady vo filme? Fenomenálna Streep (63)!

Film o bývalej britskej premiérke s Meryl Streep v hlavnej úlohe nakrútili pred vyše dvoma rokmi. Hoci nebol doslovným životopisom Margaret Thatcher, spôsobil rozruch. Významná politička zomrela 8. apríla 2013.

The Iron Lady ukazuje život ostrej a silnej britskej premiérky Margaret Thatcher. A to so zameraním na cenu, ktorú musela za svoju moc zaplatiť. Jej politika sa stala pojmom, ktorý sa vyučuje ako thatcherizmus. Ide o tvrdý, často až nekompromisný prístup k životu, ktorý zmapovali aj filmári.

Film síce nie je doslovnou dokumentáciou vládnutia Železnej lady, ale obrazom života ambicióznej ženy, ktorá si vydobyla svoje miesto v nekompromisnom svete mužov.

Film vyrábali spoločnosti Pathé a BBC Films.

Dej vychádzal z roku 1982, keď Veľká Británia bojovala s Argentínou o súostrovie Falklandy. Víťazstvo v dva a pol mesačnej vojne pre britskú premiérku znamenalo obrat v kariére, jej preferencie sa zdvojnásobili a zaručili jej tak premiérske kreslo aj v nasledujúcom období.

Vo svojskom spracovaní sa prelínal reálny svet so svetom spomienok. Aj preto vyniklo herecké majstrovstvo Meryl Streep, ktorá za svoj výkon získala Oscara. 

Margaret Thatcher zomrela dnes ráno po mozgovej príhode, VIAC TU.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

zdroj: topstar.sk

Zdielať na

Najčítanejšie