Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hviezda Karin Haydu (35). Pre toto jej hrozí basa
Zdielať na
Showbiznis

Hviezda Karin Haydu (35). Pre toto jej hrozí basa

Hviezda seriálu Búrlivé víno, herečka Karin Haydu a jej bývalý priateľ Martin sú obvinení z podvodu. Policajti obvinili 15 ľudí vrátane ich dvoch. Polícia odhalila túto trestnú činnosť pri práci na skupine jakšíkovcov.

Informovali o tom riaditeľ Odboru osobitného určenia Generálnej prokuratúry SR Peter Šufliarsky a policajný prezident Tibor Gašpar. "Išlo o dokumentovanie fiktívnych dopravných nehôd," povedal Gašpar. Spolu odhalili sedem takýchto podvodov.

Organizovaná skupina uzatvárala poistné zmluvy bez vedomia poistníkov, potom zafingovala dopravnú nehodu a nakoniec páchatelia dostali peniaze z poisťovní. Všetko sa malo diať od mája 2009 do mája 2010. Spôsobená škoda sa podľa Gašpara vyšplhala na viac ako 93 000 eur.

"Nie som si vedomá spáchania žiadneho trestného činu a až do ukončenia vyšetrovania sa k predmetnej veci nebudem vyjadrovať," uviedla Haydu po prevalení kauzy. V prípade dokázania viny hrozí herečke až 15-ročný trest odňatia slobody.

Trestné stíhanie sa začalo ešte v marci 2011 pre jeden podvod, postupne sa k nemu pridávali ďalšie, informoval Šufliarsky. Z 15-ich obvinených sú dvaja vo väzbe, vrátane policajta Zoltána F. Jeho aj jeho kolegov podľa Gašpara prepustia z Policajného zboru, stíhaní sú aj za zneužívanie právomocí verejného činiteľa. Obvineným hrozia tresty väzenia od troch do 12 rokov.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: TASR, TV JOJ/Iveta Krupová

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie