Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Rómeo a Júlia na Novej scéne, v hlavnej úlohe Nela Pocisková (22)
Zdielať na
Showbiznis

Rómeo a Júlia na Novej scéne, v hlavnej úlohe Nela Pocisková (22)

Divadlo Nová scéna uviedlo slávny muzikál Rómeo a Júlia francúzskeho autora Gérarda Presgurvica. Premiéry diela, ktoré zažili státisíce divákov v Paríži, Antverpách, Londýne, Amsterdame, Budapešti, Moskve, Viedni, Bukurešti, Tajpeji, Soule či Šanghaji, sa uskutočnili 22., 23. a 24. marca.

Réžiu a choreografiu tohto projektu dostal do rúk Ján Ďurovčík, ktorý tvrdí, že všetci zúčastnení, od vedenia divadla až po hercov, odvádzajú nesmierne kvalitnú prácu. "Mám hercov, za ktorých by som dal život," uviedol.

Ako sám povedal, Rómeo a Júlia je priam až poprocková opera, čo podľa neho znamená, že všetky postavy majú ťažké a krásne skladby. "Je to druhý muzikál, do ktorého som dal viac ako len choreografiu a réžiu," priznal.

O slovenskú verziu libreta a textov piesní sa postaral známy spisovateľ, básnik a prekladateľ Ľubomír Feldek: "Robiť piesne tak, aby sa dobre spievali aj počúvali, to nie je vlastne preklad. V slovenčine sa to musí znova napísať," povedal.

Kostýmy vytvorila Ľudmila Várossová, ktorá vysvetlila, že ich nepoňala vyslovene historicky, aj keď podľa Ďurovčíka príbeh nie je "posunutý a priori do moderna". Hudobné naštudovanie zverili Ľubomírovi Dolnému a o scénu sa postaral Martin Černý. Medzi hlavné hviezdy muzikálu patrí speváčka a herečka Nela Pocisková, ktorá stvárňuje postavu Júlie. 

V muzikáli uvidia diváci aj ďalšie známe tváre - matku Capuletovú hrá Miroslava Partlová, postavu dojky Katarína Hasprová, Mercutia stvárni Thomas Puskailer, jeho úhlavného nepriateľa Tybalta Ján Slezák, mnícha Vavrinca Peter Cmorík, s ktorým alternuje Marián Greksa a otca Capuleta Csongor Kassai. Príležitosť dostali aj mladé menej známe talenty ako Romana Dang Van, Mirka Drínová, Patrik Vyskočil, Peter Makranský, Milan Šimek, Lukáš Pišta a ďalší.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: SITA

Zdielať na

Najčítanejšie