Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Adriana Kmotríková (42) hľadá nové filmové hviezdy
Zdielať na
Showbiznis

Adriana Kmotríková (42) hľadá nové filmové hviezdy

V Bratislave sa odovzdávali zlaté sošky Oskar. Štvrtkový večer totiž patril šikovným deťom, ktoré zabojovali o toto prestížne ocenenie za audiovizuálnu a multimediálnu tvorbu. Odovzdávali sa ceny v kategóriách od najlepšieho strihu až po krátky hraný film či hudobný videoklip alebo dokument. Sošky Oscara si odniesli budúci televízni a filmoví profesionáli.

Príspevky hodnotila päťčlenná porota, v ktorej nechýbala ani moderátorka hlavnej spravodajskej relácie televízie JOJ Adriana Kmotríková. "Ja som veľmi rada prijala pozvanie, pretože sa jedná o kategóriu detí, ktoré mám doma. A aj moje vyrábajú filmy, ale nie až také dobré," povedala moderátorka.

Súťažiace deti ukázali svoje talenty a poniektorí si pre zlatú sošku detského Oscara museli ísť niekoľkokrát. "Rád by som robil redaktora v nejakej televízii alebo potom prípadne nejakú zábavnú šou," hovorí Marek Segíň zo Základnej umeleckej školy Jána Albrechta v Bratislave.

Špeciálnu cenu ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR odovzdal osobne Dušan Čaplovič kolektívu mladých autorov zo ZUŠ Rudolfa Dilonga v Trstenej za krátky hraný film Každý je iný a všetci sme si rovní.

Svoju spokojnosť vyjadrila aj predsedníčka Rady Audiovizuálneho fondu Petra Kolevská. "Ukážky z celého Slovenska boli tak na vysokej úrovni a boli také nádherné, že pevne verím, že budeme v tejto tradícii pokračovať," povedala.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: Stanislava Pavolová

Zdielať na

Najčítanejšie