Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Beyoncé (31), Gibson (57) aj Kutcher (35) sa stali terčom hackerov
Zdielať na
Showbiznis

Beyoncé (31), Gibson (57) aj Kutcher (35) sa stali terčom hackerov

Zdroj: ISIFA

Hackeri zverejnili na internete dôverné informácie o niektorých vysokých politikoch a ďalších osobnostiach a celebritách v Spojených Štátoch. V niektorých prípadoch ich doprevádzali nelichotivé snímky.

Medzi poškodenými je podľa podľa televízie BBC News napríklad speváčka Britney Spears či americký viceprezident Joe Biden. Prípad začala vyšetrovať polícia.

Terčom hackerov, ktorí sa rozhodli zverejňovať finančné alebo iné citlivé súkromné informácie, sa stali aj bývalá ministerka zahraničia Hillary Clintonová, herci Mel Gibson a Ahton Kutcher, či speváčka Beyoncé.

Pozornosti hackerov neunikli ani dedička hotelového impéria Hilton Paris a modelka Kim Kardashian. Na sieti sa objavili aj finančné údaje o riaditeľovi FBI Robertovi Muellerovi a šéfovi losangleskej polície Charliem Beckovi.

Americké ministerstvo spravodlivosti zvlášť zarazilo, že sa na internete objavili aj niektoré osobné údaje, ktoré by mohol niekto zneužiť k získaniu falošnej identity. Týka sa to najmä čísla sociálneho poistenia, ktoré je obdobou rodného čísla.

"Ľudia sú na nás nahnevaní. Najlepšie slovo, akým môžu situáciu popísať, je hrôza,"
povedal po odhalení internetových stránok s citlivými údajmi policajný dôstojník Andrew Smith, ktorý riadi vyšetrovanie prípadu v Los Angeles.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: ČTK

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie