Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nová kniha spisovateľa Jo Nesbo (52) na Slovensku! Vyvoláva strach
Zdielať na
Showbiznis

Nová kniha spisovateľa Jo Nesbo (52) na Slovensku! Vyvoláva strach

Pôsobia skutočne, desivo a často drsne. Zamotané kriminálne príbehy, ktoré píše jeden z najúspešnejších autorov tejto doby Jo Nesbo. Ten má niečo spoločné aj s našou reláciou Krimi.

Do svojich kníh prenáša nielen atmosféru rôznych krajín, ale aj situácie, ktoré vo vás vyvolajú ozajstný strach. Poslednú knihu úspešného spisovateľa zo Škandinávie nemohol na Slovensku predsaviť nikto iný, ako Michal Farkašovský a Ďuro Hajdin.  Aj tí totiž v redakcii Krimi zažívajú podobné situácie, ako hlavný hrdina Nesbových detektívok.

"Som na to zvyknutý v podstate žiť s takýmito príbehmi,"  povedal moderátor KRIMI Micha Farkašovský. Jo Nesbo je propagátorom turizmu. V jeho knihách sa dokonalým opisom presúvate po rôznych kontinentoch a nevynecháva ani jeho rodnú Škandináviu. "Mne sa toto na jeho románoch páči najviac, že tie jeho opisy sú veľmi živé," pokračuje prekladateľ Jozef Zelizňák.

Ústredná postava, teda vyšetrovateľ, ktorý sa v každej knihe zaoberá novým prípadom sa občas sám dostáva do problémov. Spisovateľ týmto spôsobom ešte viac stupňuje dej. Nová kniha, ktorú napísal škandinávsky spisovateľ je teda voľným pokračovaním detektívnych príbehov, ktoré na svete oslovili už viac ako 18 miliónov čitateľov.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: Alexandra Orviská

Zdielať na

Najčítanejšie