Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Timko (34), Kuly (41), či Čekovský (35). Aj v škole môže byť zábava
Zdielať na
Showbiznis

Timko (34), Kuly (41), či Čekovský (35). Aj v škole môže byť zábava

To, čo sa odohralo v jednej košickej základnej škole, možno nazvať prevratom v doterajších vyučovacích osnovách. Niečo podobné zrejme na Slovensku ešte nebolo. Aby vyučovanie hudobnej výchovy začalo žiakov aspoň trochu baviť, na pomoc si prizvali slovenských umelcov. Prišli tam napríklad Cigánski diabli, Igor Timko, Marián Čekovský alebo napríklad Kuly. A pred tabuľou nahradili vraj trochu "nudných" učiteľov.

V škole sa to hviezdami len tak hemžilo. Svojim žiakom však nič nedarovali. Okrem zábavy sa aj skúšalo. "Nepoznajú základné ľuďové piesne, ani napríklad "Aká si mi krásna," čo je podľa mňa katastrofa," poťažkal si spevák Igor Timko. Zato piesne skupiny No Name poznajú veľmi dobre. O tom sa presvedčil aj samotný spevák, keď mu školáčky pieseň Žily aj zaspievali. 

"Sme chceli, aby videli, ako tá hudba funguje aj z tej druhej strany. Nielen to, čo počujú, ale aby sa dozvedeli aj to, čo predchádza tomu, aby nejaký song počuli," povedal riaditeľ základnej školy Róbert Schwarcz. Na takéto okamihy žiaci základnej školy tak ľahko nezabudnú.

Aj z hudobnej výchovy sa môže stať tak zaujímavý predmet, že nastáva ošiaľ. "Začali sme tancom, aby sme sa trošku rozhýbali, aby sme mohli spievať. Veľa umelcov sa ťažko hýbe, však aj taký Kuly," nabonzoval na kolegu Marián Čekovský. O týchto narážkach sme
okamžite povedali Kulymu. Ten odkázal jediné. "Že nech nechodí na západné Slovensko."

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: TV JOJ Jozef Kačmáry

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie