Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Michelle Obamová (49) odovzdávala Oscary. Z Bieleho domu
Zdielať na
Showbiznis

Michelle Obamová (49) odovzdávala Oscary. Z Bieleho domu

Prvá dáma USA, Michelle Obamová, sa taktiež podieľala na odovzdávaní prestížnych Oscarov. Priamo z Bieleho domu, v krásnych šatách vyhlásila víťaza v kategórii najlepší film.

"Vitajte v  Bielom dome," povedala divákom hneď, ako ju uvideli na plátne. Priamy prenos z Bieleho domu zabezpečil telemost. Najlepší film roka vyhlásila v krásnych trblietavých sivých šatách. V obálke ukrývala meno víťaza, ktorým sa stal triler Argo. Snímka inšpirovaná skutočnou záchrannou akciou CIA, ktorej cieľom bolo dostať z Teheránu šesticu amerických diplomatov tak, že predstierali prípravy na nakrúcanie filmu, získala celkovo tri ceny. Ďalšie trofeje pre ňu vybojovali William Goldenberg za strih a Chris Terrio za adaptovaný scenár.

Argo v réžii Bena Afflecka je tak prvým filmom, ktorý získal Oscara pre najlepší film a jeho režisér nebol ani len nominovaný, od úspechu snímky Šofér slečny Daisy (1989) v roku 1990. Podľa magazínu The Hollywood Reporter sa pritom do dnešnej noci stalo len trikrát, že cenu pre najlepší film vyhrala snímka, ktorej režisér nebol nominovaný na Oscara.

"Chcem vyjadriť uznanie Stevenovi Spielbergovi, ktorý je podľa mňa génius s talentom vysoko čnejúcim nad nami ostatnými. Chcem vyjadriť uznanie ostatným ôsmim nominovaným filmom, sú to úžasné filmy, ktorých tvorcovia majú rovnaké právo stáť teraz tu, ako ho máme aj my. Chcem im vyjadriť uznanie za to, čo dokázali, a tiež mnohým ďalším, ktorí neboli ani nominovaní." povedal tesne po prebratí ceny Ben Affleck, producent a režisér snímky Argo.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: TV JOJ Adriana Mikundová/SITA

Zdielať na

Najčítanejšie