Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nedeľná noc bude patriť Oscarom, nomináciám vládne Lincoln
Zdielať na
Showbiznis

Nedeľná noc bude patriť Oscarom, nomináciám vládne Lincoln

Dnešná noc bude patriť 85. ročníku udeľovania Oscarov. Najprestížnejšie filmové ceny na svete rozdajú v hollywoodskom Dolby Theatre, ceremoniál bude moderovať herec, režisér, scenárista a producent Seth MacFarlane.

Televízny prenos, ktorý pripravujú producenti Craig Zadan a Neil Meron, by mal byť oslavou vynikajúcej práce nominovaných, ale aj návratom k pôvodu Oscarov. Počas tradičného Nominees Luncheon začiatkom februára tiež tvorcovia prisľúbili, že vzhľadom na ich hudobné korene bude veľkou časťou šou práve hudba. Diváci a diváčky sa môžu tešiť aj na poctu hollywoodskym muzikálom a oslavu 50. výročia bondoviek. Podľa ich slov chcú, aby ceremoniál priniesol pre každého niečo.

Zoznamu kandidátov v 85. ročníku udeľovania cien americkej Akadémie filmových umení a vied vládne historická dráma Lincoln s dvanástimi nomináciami. O prestížne ceny sa uchádza v kategóriách Najlepší film, Réžia (Steven Spielberg), Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe (Daniel Day-Lewis), Najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe (Tommy Lee Jones), Najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe (Sally Field), Adaptovaný scenár (Tony Kushner), Kamera (Janusz Kaminski), Kostýmy (Joanna Johnston), Strih (Michael Kahn),

Najlepšia pôvodná filmová hudba (John Williams), Výprava (Rick Carter a Jim Erickson) a mix zvuku (Andy Nelson, Gary Rydstrom a Ronald Judkins). Druhou najúspešnejšou v počte nominácií je snímka Pí a jeho život, ktorá môže získať jedenásť Oscarov.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: SITA, Marek Gabonay

Zdielať na

Najčítanejšie