Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vladimir Malakhov (43). Legenda svetového baletu ide k nám!
Zdielať na
Showbiznis

Vladimir Malakhov (43). Legenda svetového baletu ide k nám!

Legenda svetového baletu Vladimir Malakhov sa chystá navštíviť Bratislavu. Spolu s ním sa v novej budove Slovenského národného divadla predstavia aj iní poprední tanečníci a choreografi. A to už 2. marca.

Exkluzívne podujatie z Petrohradu Open Balet Gala sa predstaví na Slovensku po prvýkrát. Slovenské publikum bude môcť obdivovať tanečné majstrovstvo sólistov popredných európskych divadiel už 2. marca 2013 v Sále opery a baletu novej budovy SND.

Medzi účinkujúcimi nebudú chýbať hviezdy baletu parížskej Opery (Ballet de l´Opéra de Paris) Isabella Ciaravola a Hervé Moreau, sólistka Boľšoho teatra v Moskve Kristina Kretova, sólistka Mariinského divadla v Petrohrade Yekaterina Osmolkina, Maxim Zyuzin a Yuri Smekalov.

Ruský balet bude reprezentovať aj Leonid Sarafanov, Sabina Yapparova a Marat Shemiunov (Michailovskij Teatr, Petrohrad) a baletná legenda Vladimir Malakhov.

Dramaturgia programu je zameraná predovšetkým na diela klasickej baletnej literatúry s odkazom na ruskú baletnú školu, ale nebudú chýbať ani fragmenty z tvorby Rolanda Petita, Johna Neumeiera a Nacha Duata.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: topstar.sk

Zdielať na

Najčítanejšie