Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Najlepšia filmová replika? Budeme potrebovať väčší čln!
Zdielať na
Showbiznis

Najlepšia filmová replika? Budeme potrebovať väčší čln!

Odkedy svet svetom stojí a filmy okrem obrazu ponúkajú divákom aj zvuk (to by bratia Lumiérovci čumeli, čo všetko sa vo filme pomenilo), rôzni odborníci a fajnšmekri sa dohadujú na jednom: Ktoré filmové repliky boli tie najlepšie? Tie nesmrteľné? No, máme tu ďalšieho kandidáta :-)

Zopár správnych chlapov, Západné krídlo, Money ball a mnohé ďalšie filmové hity, niektoré z nich nominované a dokonca aj ocenené Oscarom. To je krátky prehľad tvorby scenáristu Aarona Sorkina (51). To píšeme preto, aby ste vedeli, že Aaron nie je vo svete filmu žiadné béčko a svojmu fachu sa rozumie.

Americký bulvárny onľajn megzin TMZ, využívajúc svoju siet paparazzi novinárov zverejnil video, na ktorom Aarona práve jeden z týchto šikovníčkov odchytil a položil mu zásadnú otázku (potom, ako ho vychválil, že vraj je super scenárista a tak ďalej): Ktorá filmová replika bola podľa Vás najlepšia?

Čakáte, že to bude klasické: "Hastalavistabejby"?

Nuž, v zásade sa veľmi nemýlite, Aaron skutočne siahol do americkej filmovej klasiky, akurát namiesto Terminátora z osemdesiatych rokov (bože to už bolo tak dávno) šiel ešte hlbšie do histórie. Konkrétne vysypal z rukáva repliku z megaúspešného hitu rokov sedemdesiatych - zo Spielbergových Čeľustí.

Ak ste ich videli (ja viem, že hej, kto by ich nevidel?), určite si spomeniete na scénu, keď Roy Scheider zaspätkuje späť do kabíny a s cigaretou v chlebárni (vtedy ešte bolo moderné fajčiť, fuj, fuj, fuj) vyhlási:

"Budeš potrebovať väčšiu loď"

Nuž, s Aaronovým výberom sa dá súhlasiť, dá sa aj polemizovať, pravdou zostáva, že táto scéna (a replika) určite patrí medzi to vydarenejšie, čo kedy okupovalo filmové plátna (ale pravdou zostáva aj to, že Hastalavistabejby je Hastalavistabejby, to len na okraj).

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie