Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Najlepší film roka je Argo, tvrdia Briti
Zdielať na
Showbiznis

Najlepší film roka je Argo, tvrdia Briti

Chcete byť úspešný vo svete filmu? Maličkosť - stačí správne namiešať amerického superhrdinu a zahraničného supernepriateľa. Argo je toho dôkazom.

Teda, netvrdíme, že Argo nie je dobrý film, o to pokoj... Ale aj tak - kto pochyboval, že superpríbeh o superúspechu amerických superagentov v Iráne bude prepadákom, je šialenec.

Ben Affleck stopercentne vedel, do čoho ide, keď sa pre nakrútenie Arga rozhodol. Trošku škoda, že sa Ben tomu originálnemu agentovi Mendezovi podobá asi tak ako Nora Mojsejová Claudii Schiffer, ale čo narobíte?

Inak, najhoršou kombináciou filmov na podobných odovzdávaniach cien zostáva, keď sa v jednom roku stretnú dva superpríbehy o amerických superhrdinoch, čo sa stalo aj tento rok.

Uznajte - ktorý superhrdina si zaslúži vyhrať viac cien? Americký prezident Lincoln v Spielbergovom rovnomennom veľkofilme, alebo americký agent Mendez v Affleckovom Argu.

Riešenie nie je ideálne, ale za to jediné možné: Argo zvíťazil na odovzdávaní BAFTA v troch kategóriách vrátane najlepšieho filmu, Lincoln zase odchádzal s jedným víťazstvom za najlepší herecký výkon (odniesol si ho Daniel Day-Lewis).

No nič, počkáme si na Oscarov, že ako to dopadne tam :-)

Lebo, čo si budeme klamať, o cenách BAFTA bude v kričme vo Svidníku, či Hornej Maríkovej málokto debatovať, ale Oscar, to má cveng! Obchod na Korze z neho žije už takmer 50 rokov!

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie