Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Herec Peter Batthyány (45): Prehral boj s cigaretami!
Zdielať na
Showbiznis

Herec Peter Batthyány (45): Prehral boj s cigaretami!

Zdroj: SITA

Vzdal sa! Známy slovenský herec sa už x-krát snažil skoncovať s fajčením, no márne! Opäť šlukuje naplno. Čo ho po roku a pol bez nikotínu donútilo opäť si zapáliť?

"Zase fajčím, zase," vzdychol si predstaviteľ známeho "Banána" zo sitcomu Mafstory, Peter Batthyány. Už-už to totiž vyzeralo, že s cigaretami nadobro skoncuje. Darilo sa mu približne rok a pol, ale nakoniec neodolal a znova si jednu "potiahol". "A potom to už išlo. Dve, tri, štyri denne... Ale viac ako štyri nevyfajčím. Bývali časy, keď som stiahol aj dvanásť cigariet, ale teraz už nie,“ tvrdí Peter.

Prvý šluk v živote si dal ako 30-ročný. Zachutilo mu. Neskôr ale začal mať problémy s dýchaním, kašeľ a aj iné ťažkosti. Rozhodol sa preto nefajčiť. "Vtedy som sa cítil vynikajúco. Vydržalo mi to asi 4 roky, a potom som do toho spadol znova," krúti hlavou s vedomím, že to nie je správne. Po rokoch ale opäť prestal, no aj opäť začal fajčiť.

"Viete, človek sa drží, ale potom príde väčšie stresové obdobie, a je po všetkom. Zapálil som si znova a fajčím stále, hoci si uvedomujem, aké riziká si v podstate sám sebe privolávam," naráža na infarkt a rakovinu pľúc, na ktorú upozorňujú aj výrobcovia cigariet.

"Veľmi, veľmi by som chcel prestať fajčiť navždy, ale uvedomujem si, že to nie je také jednoduché. Možno si dám ešte fajčiarsku pauzu, ale už sám za seba neručím, že ju vydržím mať do konca života," priznáva sa Peter. Ten aktuálne skúša novú interaktívnu komédiu s názvom Kolaps.

Zostáva len dúfať, že s jeho menom sa bude spájať iba názov hry, a nie kolaps z vyčerpania a fajčenia. "Ale tak to dúfam, že nie. Snažím sa mať všetko pod kontrolou," uisťuje nás obľúbený herec Peter Batthyány.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: Ivana Šišková

 

Zdielať na

Najčítanejšie