Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Speváčka Norah Jones (33) a Oscar? S Macíkom
Zdielať na
Showbiznis

Speváčka Norah Jones (33) a Oscar? S Macíkom

Zdroj: ISIFA

Americká speváčka Norah Jones vystúpi na ceremoniáli udeľovania prestížnych filmových cien americkej Akadémie filmových umení a vied, kde predvedie svoju pieseň Everybody Needs A Best Friend z filmu Macík. Skladba, ktorú zložili Walter Murphy a Seth MacFarlane, je nominovaná na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň.

"Počas nahrávania tejto skladby som si so Sethom užila veľa zábavy a bola som nadšená, keď som zistila, že ju nominovali na Oscara. Zaspievať ju na takom prestížnom podujatí, ktoré bude moderovať môj kamarát Seth MacFarlane, je príležitosť, aká sa naskytne len raz za život," uviedla 33-ročná speváčka, pre ktorú to bude prvé vystúpenie na udeľovaní Oscarov.

Norah Jones má na svojom konte deväť prestížnych hudobných cien Grammy. Vydala zatiaľ päť štúdiových albumov. Príležitostne sa venuje aj herectvu, predstavila sa napríklad v snímkach Moje čučoriedkové noci (2007) alebo spomínanom Macíkovi.

Zoznamu kandidátov v 85. ročníku udeľovania Oscarov vládne historická dráma Lincoln v réžii Stevena Spielberga s dvanástimi nomináciami. Druhou najúspešnejšou v počte nominácií je snímka Pí a jeho život režiséra Anga Leeho, ktorá môže získať 11 Oscarov.

Nasledujú Bedári a Terapia láskou s ôsmimi nomináciami a Argo so siedmimi. Zero Dark Thirty, Divoký Django, Skyfall a Láska majú po päť nominácií a Divoké bytosti južných krajín štyri.

Všetky spomínané snímky, okrem Skyfall, si môžu odniesť Oscara v najprestížnejšej kategórii Najlepší film. Ceremoniál sa uskutoční 24. februára v hollywoodskom Dolby Theatre. Priamy prenos budú naživo vysielať vo viac než 225 krajinách po celom svete.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Jana Koudelová, mol

Zdielať na

Najčítanejšie