Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Varholíková-Rezešová (35) nebola pod vplyvom drog. Dostane nižší trest?
Zdielať na
Showbiznis

Varholíková-Rezešová (35) nebola pod vplyvom drog. Dostane nižší trest?

Eva Varholíková-Rezešová, dcéra bývalého slovenského podnikateľa a politika, ktorá zavinila minulý rok pri nehode na maďarskej diaľnici smrť štyroch ľudí, zrejme nebola pod vplyvom drog a súd jej môže vymerať nižší trest. Uviedol to maďarský spravodajský portál Blikk.

Tridsaťšesťročnej dcére bývalého ministra Júliusa Rezeša za spôsobenú nehodu pôvodne hrozil trest až desať rokov za mrežami. Analýza vzoriek krvi Varholíkovej-Rezešovej údajne vyvrátila tvrdenie o tom, že pri zrážke bola slovenská vodička pod vplyvom drog. 

Dcéru bývalého slovenského ministra dopravy, ktorý zomrel v roku 2002 vraj znervóznila pomalá jazda auta, ktoré jej bránilo v predbiehaní kolóny kamiónov. Vodička tlačila pomalšie auto desať kilometrov pred sebou a dostala nakoniec jeho vodiča do problémovej situácie, ktorá skončila nehodou.

Prvý test krvných vzoriek údajne preukázal, že v krvi Varholíkovej-Rezešovej sú stopy drog. Sama vodička tvrdila, že ide o lieky, ktoré užíva. Tie ale polícia v aute nenašla, neskoršia správa lekárov potvrdila, že lieky berie. Druhá analýza krvi bola negatívna.

Podľa maďarského portálu hrozilo Košičanke za spôsobenú smrť štyroch ľudí 5 až 10 rokov väzenia v prípade, že by riadenie pod vplyvom drog bolo preukázané. Teraz je ale možné, že trest bude menší, pravdepodobne medzi dvomi až ôsmimi rokmi.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: ČTK

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie