Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Juraj Jakubisko (74) opäť pracuje. Točí Slovenskú odyseu
Zdielať na
Showbiznis

Juraj Jakubisko (74) opäť pracuje. Točí Slovenskú odyseu

Juraj Jakubisko opäť pracuje. Najznámejší filmový režisér na Slovensku chystá po Bátoričke ďalší veľký projekt. Vo filme Slovenská odysea sa chce venovať téme zrodu Slovanstva. Keďže sám Jakubisko je rodák zo Spiša, časť filmu by sa mala nakrúcať práve tam.

"20 kilometrov od Spiša smerom na tú poľskú stranu som našiel jednu krásnu lokalitu, takú prírodnú... Vyzerá divoká...," hovorí Juraj Jakubisko. Nový film by mal byť doposiaľ najdrahším v celom Československu.

Okrem hercov, ktorí sú prevažne zahraniční, tu prácu nájdu aj miestni obyvatelia. Filmári totiž potrebujú vybudovať drevené kulisy. "Postavia sa tam rôzne chalupy a dokonca domy priamo v korunách stromov. Takže to vyžaduje nie takú profesionálnu, ale dá sa povedať takú tvorivú robotu na mieste," tvrdí Jakubisko.

Rovnako ako film Báthory, aj Slovenská odysea bude v originálnom znení v angličtine. Jedným z dôvodov je zahraničná koprodukcia. Nové dielo sponzoruje viacero krajín. Jednou z nich je aj Francúzsko. To ho neváhalo zaplatiť aj napriek tomu, že film nebude práve lichotivý k francúzskemu národu. "Tí Slovania s nimi bojujú a vyhrávajú. Hovorili, my sme už nakrútili, my sme už investovali do toľkých filmov kde sme dostali na frak, že nám je to absolútne jedno," dodáva so smiechom Jakubisko.

Bližšie detaily okolo pripravovaného projektu režisér neprezradil. Akurát spomenul, že v štýle svojej tvorby sa chce vrátiť na začiatok kariéry. Podľa jeho slov, si vo svojich začiatkoch viac uvedomoval, že to robí pre divákov.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Matúš Gavlák

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie