Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Herec Leonardo DiCaprio (38) chce spasiť svet
Zdielať na
Showbiznis

Herec Leonardo DiCaprio (38) chce spasiť svet

Americký herec Leonardo DiCaprio si chce dať dlhú pauzu od herectva, pretože sa chce sústrediť na podporu environmentálnych projektov. Tridsaťosemročný herec to povedal v rozhovore pre nemecký denník Bild.

"Cítim sa dosť vyčerpaný. Teraz si preto doprajem dlhú, naozaj dlhú prestávku. Počas dvoch rokov som spravil tri filmy a som uťahaný," uviedol Američan, ktorého môžu fanúšikovia v súčasnosti vidieť v kinách vo westernovej akčnej dráme Divoký Django (2012) režiséra Quentina Tarantina.

DiCaprio prezradil, že by chcel spraviť čosi pre svet. "Budem lietať po celom svete a pomáhať zlepšiť životné prostredie," dodal herec, ktorý má auto na elektrický pohon a dom so strechou pokrytou solárnymi panelmi.

Leonardo DiCaprio má na svojom konte tri nominácie na Oscara za herecké výkony v snímkach Čo žerie Gilberta Grapea (1993), Letec (2004) a Krvavý diamant (2006). Okrem toho ho deväťkrát nominovali na Zlatý glóbus, pričom raz sa mu nomináciu podarilo premeniť na víťazstvo (Letec).

V máji bude mať v slovenských kinách premiéru filmová adaptácia románu Veľký Gatsby režiséra Baza Luhrmanna. Okrem DiCapria sa v nej predstavia aj Carey Mulligan a Tobey Maguire. Ďalším filmom, v ktorom sa objaví bývalý partner modeliek Gisele Bündchen a Bar Refaeli, je dráma The Wolf of Wall Street. Snímka oceňovaného Martin Scorseseho je v súčasnosti v postprodukcii.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: SITA, reuters

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie