Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kancelárka Angela Merkelová (58) je závislá od SMS správ
Zdielať na
Showbiznis

Kancelárka Angela Merkelová (58) je závislá od SMS správ

Nemecká kancelárka a zároveň jedna z najmocnejších žien sveta, Angela Merkelová, podľahla esemeskovaniu. Pomaly je nemožné odfotiť ju bez mobilu v ruke. To, čo do správ píše, ale nezostáva iba medzi ňou a adresátom. Všetky textové správy putujú aj do štátnych archívov - považujú ich totiž za oficiálne dokumenty.

Kto vie o čom si tak píšu - či sú to skutočne vážne štátne záležitosti alebo si vymieňajú vtipy o opozičníkoch. V každom prípade, v Nemecku teraz riešia či by mali byť smsky Merkelovej prístupné aj verejnosti v zmysle prístupu k verejným informáciám, alebo ide o takzvané listové tajomstvo.

Jasné to majú v Amerike - prezident Barack Obama je tiež známy svojim vrelým vzťahom k mobilu. Smsky, ktoré odošle sa však automaticky zaraďujú do oficiálnych archívov Bieleho domu. Či aj tie, v ktorých píše manželke Michelle o tom čo si želá na večeru, nevieme. Šťastie mal v tejto veci exprezident Bill Clinton, ktorý je neslávne slávny svojou aférkou s praktikantkou Monikou Lewinskou. Ak by jej v tej dobe posielal smsky, určite by sa našiel dobrák, ktorý by ich poslal do bulvárnych médií.

Náš prezident Ivan Gašparovič však strach z smsiek, či už odoslaných alebo priatých, vôbec nemusí mať. "Prezident nemá vlastný mobil, ak si chce zavolať alebo napísať správu požiada telefón od ochranky," informoval hovorca prezidenta Marek Trubač.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroje: Beáta Kszenzighová

Zdielať na

Najčítanejšie