Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Depardieu (64) kritizoval ruskú opozíciu a podporil Kremeľ
Zdielať na
Showbiznis

Depardieu (64) kritizoval ruskú opozíciu a podporil Kremeľ

Zdroj: ISIFA

Francúzsky herec Gérard Depardieu, ktorý nedávno obdržal ruský pas, v ruskom televíznom vysielaní kritizoval ruskú opiozíciu a obhajoval postoj Kremľa voči uväzneným mladým členkám skupiny Pussy Riot.

"Ruská opozícia nemá žiadny program. Sú v nej inteligentní ľudia ako Kasparov, ale to platí len pre tie šachy. Politika je niečo omnoho zložitejšie," uviedol Depardieu v programe, ktorý vysielala televízia na ruskom ďalekom východe, kde je o sedem hodín viac než v Moskve.

Odmietol kritiku Kremľa ohľadne odsúdenia dvoch členov Pussy Riot k trestu väzenia za to, že spievali modlitbu proti prezidentovi Vladimírovi Putinovi v pravoslávnom chráme v Moskve. "Predstavte si, keby tieto dievčatá išli napríklad do mešity. Nevyšli by z nej živé. Aj v katolíckom svete by to bolo hrozné. Ale keď to hovorím vo Francúzsku, som považovaný za idiota," uviedol herec.

"Masy sú bohužiaľ hlúpe, jedine osobnosť je skvelá, hlavne keď je nebojácna," tvrdil podľa ruskej agentúry Interfax v televíznom programe 64-ročný Depardieu. Zvlášť ocenil Putinove zásluhy o rozvoj ruskej kultúry.

Herec začiatkom januára obdržal na základe Putinovho rozhodnutia ruské občianstvo. Požiadal oň potom, čo koncom minulého roka oznámil zámer odísť z Francie, aby utiekol pred vysokými daňami vo svojej rodnej krajine. Francúzskeho občianstva sa ale doteraz nevzdal.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: ČTK

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie