Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kate Middleton (31) na portréte. Je prísna a vyzerá staršie!
Zdielať na
Showbiznis

Kate Middleton (31) na portréte. Je prísna a vyzerá staršie!

V londýnskej Národnej galérii predstavili prvý oficiálny portrét vojvodkyne z Cambridge, ktorého autorom je britský maliar Paul Emsley. Kým Kate a jej manželovi sa obraz páči, verejnosť je opačného názoru. Kate vraj na ňom vyzerá prísne, staršie a chýba jej povestná iskra v očiach.

Emsley pritom maľoval tento portrét niekoľko mesiacov. S vojvodkyňou sa stretol až dvakrát - minulý rok v máji vo svojom štúdiu a potom ešte v júni v jej byte v Kensingtonskom paláci. Fotografie ju potom poslúžili ako predloha.

Obraz ju zachytáva v pomerne civilnej podobe. Výslovne si vraj želala, aby Emsley namaľoval jej "prirodzené" a nie "oficiálne ja." Britský umelecký kritik Waldemar Januszczak s tým ale nesúhlasí a tvrdí, že v jej tvári sa zračí akási neprístupnosť.

Denník The Guardian "vyblednutý" portrét prirovnal k podobizni upíra z filmovej ságy Twilight. Denník maľba vytýka napríklad mŕtve oči, nudné vlasy a prísne našpúlené pery. 

Búrlivo sa taktiež diskutuje na sociálnych sieťach. "William teraz aspoň vie, ako bude jeho žena vyzerať o 15 rokov," glosuje jeden z prispievateľov. Podľa iného musela Kate zrejme "prejaviť nadšenie, i keď s najväčšou pravdepodobnosťou bola z diela zdesená, tak ako aj ostatní."

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: ČTK, reuters

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie