Jasno
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Videl som posledný Jiřinin (†81) úsmev, vraví režisér Jiří Strach (39)
Zdielať na
Showbiznis

Videl som posledný Jiřinin (†81) úsmev, vraví režisér Jiří Strach (39)

Zdroj: TV JOJ

Herečka Jiřina Jirásková dlhodobo trápili zdravotné problémy a netajila sa tým, že už chce zomrieť. V pondelok ju napokon našli mŕtvu v jej byte. Legendárna herečka však zostane žiť v nezabudnuteľných postavách, ktoré stvárnila. Takto si na ňu spomínajú jej priatelia a blízki.

"Raz som priniesla belgickú pralinku, potom som jej povedala: 'Vraciame sa do mladosti, skús krupicovú kašu'. V piatok, keď som u nej bola naposledy, hovorím: 'A čo koňačik?'. Odmietla ho a ja som vedela, že je zle. Ale cigaretu si ešte dala," vyhlásila herečka Jiřina Bohdalová.

"Jiřinka vždy bola a navždy bude jedným z našich najväčších pokladov. Som nesmierne šťastná, že som mala tú príležitosť jej to denne hovoriť a držať ju pri tom za ruku," povedala speváčka Lucie Bílá.

"Zastavil som sa u nej naposledy v piatok podvečer. Vtedy už bolo zrejmé, že si ju Pán Boh volá k sebe. Myslím, že som videl jej snáď posledný úsmev v živote. Priniesol som jej totiž čerstvú správu, že za svoju vedľajšiu úlohu vo filme Vrásky z lásky bola práve nominovaná na Cenu českej filmovej kritiky. 'Kritici? Títo?!!' povedala s predstieraným opovrhnutím, aj napriek tomu však bola očividne polichotená," povedal režisér Jiří Strach.

"My dvaja sme sa stretli niekoľkokrát, ale vybavuje sa mi v seriáli Život na zámku. Natočili sme spolu 52 dielov, bol to viac než rok práce. Ona nebola iba mojou kolegyňou, hrala moju mamu. Dokonca som jej tak hovoril. Bude mi naozaj chýbať," vyhlásil riaditeľ Divadla na Vinohradoch Tomáš Töpfer.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: SITA, PRIMA

Zdielať na

Najčítanejšie