Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Princ Charles (64) ako dedko. Strach o nenarodeného vnuka
Zdielať na
Showbiznis

Princ Charles (64) ako dedko. Strach o nenarodeného vnuka

Pribúdajúce roky a silný pocit zodpovednosti za stav životného prostredia. Aj toto sú pocity a emócie, ktoré v princovi Charlesovi vyvolalo očakávané vnúča. V novom roku sa z následníka britského trónu totiž stane dedko.

"Už som veľmi starý." Toto bola prvá spontánna reakcia princa Charlesa na gratuláciu novinárov k tomu, že sa o niekoľko mesiacov stane dedkom. V kráľovskej rodine totiž v tomto roku očakávajú bábätko. Monarchii sa oň postaral princ William s manželkou Kate. Zdá sa, že u budúceho dedka, princa Charlesa, vnuk vyvolal veľmi silné pocity zodpovednosti.

"Ochrane prírodného prostredia sa roky venujem aj pre svoje budúce vnúčatá. Viete, naozaj im nechcem zanechať disfunkčný zničený svet. Nechcem počúvať výčitky vnúčat, že sme nič neurobili. Áno, očakávame vnúčatko a o to viac sa budem snažiť, aby som mu tu nezanechal otrávený kalich," povedal princ Charles.

V pomerne dlhom rozhovore, ktorý britské televízie v plnom znení odvysielajú v pondelok 7. januára sa tiež Charles priznáva k neustálemu strachu o svojho mladšieho syna, princa Harryho, ktorý slúži v Afganistane. "Každý večer chodím spať so strachom, je to pochopiteľné, som rodič a milovaný syn je vystavený neuveriteľne nebezpečným situáciám. Viete, Harry má rád to čo robí a je v tom skvelý a vďaka nemu sa aspoň viem vcítiť do toho, čo prežívajú všetky rodiny a rodičia vojakov."

Napriek vážnym témam, na väčšinu otázok princ Charles odpovedal s úsmevom a vo veľmi žoviálnom duchu. Zdá sa, že s narastajúcimi rokmi rastie aj jeho popularita medzi Britmi.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Silvia Mabena

Zdielať na

Najčítanejšie